Pozadí stránky
Pozadí stránky

King, Bradbury, Karika. Dotvořte si halloweenskou atmosféru poslechem napínavých audioknih se slevou až 50 %
30. 10. 2020 9:50 | Patricie Kolohnátková

King, Bradbury, Karika.  Dotvořte si halloweenskou atmosféru poslechem napínavých audioknih se slevou až 50 %

Dušičky jsou už za rohem a i pochmurné počasí za okny doslova vybízí ke strašidelným příběhům. Proto jsme pro vás vybrali pětici audioknih, která patří k tomu nejlepšímu, co na O2 Knihovně můžete najít. Při jejich poslechu budete napnuti, možná budete přestávat dýchat, hlavně se ale nebudete moct odtrhnout. Vyberte si třeba doslova děsivý Řbitov zviřátek od krále hororu Stephena Kinga anebo kritiky milovaného Exorcistu od Williama P. Blattyho. H. P. Lovecraft je považován za průkopníka moderního hororu a Věc na prahu je jedním z jeho velmi podařených děl. Jestli chcete zprostředkovat strašidelno a napětí i svým potomkům, klikněte si pro Strom duchů Raye Bradburyho - dobrodružné fantasy určené hlavně pro mladší posluchače. A to nejlepší? Těchto pět audioknih si nyní můžete stáhnout s výraznou slevou, a to až 50 %. Přejeme krásný, děsivý poslech.

......................................................

William P. Blatty: Exorcista - Souboj s ďáblem

Žánr: Světová literatura, horor I Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Exorcista - Souboj s ďáblem je strhujícím příběhem plným napětí, mystiky, děsu a tajemství, který je často označován jako nejdramatičtější horor od vydání Stokerova Draculy. Příběh nás nejprve zavede do Iráku na místo vykopávek starobylých hrobek. Jeden z těch, kdo se na nich podílel, ví, že kromě historicky nedocenitelných artefaktů spatřilo světlo světa také zlo, které má sílu zničit celé lidstvo.

Mezitím se lékaři snaží pomoci mladé dívce Regan. Ta chodí ve spánku po domě, kolem ní se přemisťují těžké kusy nábytku a ona k tomu levituje nad postelí a její tvář se mění k nepoznání. Lékaři postupně vyzkoušejí všechno a jsou bezradní. Jenže teprve v tu chvíli hrozivý sled událostí začíná.

„Nikdy nečtu ani neposlouchám horory a ani se na ně nedívám. Tady jsem udělala výjimku a jsem za to ráda. Příběh mne pohltil tak, že jsem se od poslechu nemohla odtrhnout. Doslova jsem ho zhltla za jeden jediný den. A nemůžu jinak než dát plný počet hvězdiček, Exorcista si je jednoznačně zaslouží!“ napsala na Databázi knih uživatelka 85098211. Audioknihu načetli Jiří Klem a Jitka Moučková.

......................................................

Stephen King: Řbitov zviřátek

Žánr: Světová literatura, horor, román I Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Stephen King je jedním z nejlepších hororových autorů současnosti a Řbitov zviřátek zase jedním z jeho nejděsivějších příběhů. Hlavní roli tu hraje rodina doktora Louise Creeda, která se konečně přestěhovala z rušného Chicaga do velkého domu uprostřed venkovské krajiny ve státě Maine. Doktor Craig, jeho manželka i dvě děti jsou zpočátku nadšeni, jediné, z čeho jsou lehce rozladěni, je nedaleká rušná silnice. Zato si ale užívají hluboké lesy a přírodu, která je obklopuje.

Jenže právě odsud přicházejí tajemné nevysvětlitelné jevy, které se soustředí za neuměle stlučenou branou se sotva čitelným nápisem plným pravopisných chyb. „Další z mých top Kingovek, řadím ji mezi top 3. Skvělé, strašidelné, napínavé!“ napsala na Databázi knih uživatelka klaraj093. Audioknihu dostal na starosti Vasil Fridrich.

......................................................

Ray Bradbury: Strom duchů

Žánr: Dobrodružné, fantasy, pro děti a mládež I Hodnocení na Databázi knih: 68 %

Ač je Ray Bradbury autorem hlavně sci-fi pro dospělé, Strom duchů je plnohodnotné fantasy určené pro mladé posluchače. Všechno začíná den před Halloweenem, kdy se osm kluků vypraví hledat svého ztraceného kamaráda Pipkina. Toho zlé síly unesly do děs budícího domu na kraji města. Kluci se za ním vydávají ve společnosti Lokte Lopatky Kostrouna, což je bytost, která jim nahání strach, zároveň ale budí takový respekt, že se mu nikdo z nich nedokáže vzepřít.

Na své cestě se kluci podívají třeba do egyptské pyramidy, kde právě probíhá rituál pohřbívání. Když dorazí na místo, šokovaně zjistí, že právě nebalzamují nikoho jiného, než Pipkina. Při dalších pohřebních obřadech, se kterými Ray Brandbury posluchače postupně seznamuje, začínají kluci zjišťovat, že v únosu Pipkina je skryt nečekaný smysl. A ten se dotkne všech, kdo se na tajemnou cestu vydali. Audioknihu načetl Igor Orozovič.

......................................................

Jozef Karika: Trhlina

Žánr: Slovenská literatura, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 80 %

Nejprodávanější slovenský autor současnosti Jozef Karika a jeho příběh podle vyprávění skutečných událostí, to je Trhlina. Odehrává se v západoslovenském pohoří Tribeč, které obestírá tajemno. Právě sem se vypraví nesourodá čtveřice, aby povídačky, které o Tribeči kolují, na vlastní oči a nohy prozkoumala.

Nechybí mezi nimi blogger Igor, který se při honbě za čteností a lajky nezastaví před ničím, a jeho přítelkyně Mia, jež má ze skupiny jako jediná zkušenosti s pobytem v horách. Ve výpravě je i učitel David, co se za každou cenu snaží obhajovat svoje pravdy, a čtvrtým je pak ajťák Igor, co věří i v nemožné. Pustí je Tribeč nejen dovnitř, ale i zpátky, a pokud ano, půjde o stejné čtyři lidi, co do pohoří vstoupili? Audioknihu načetli Norbert Lichý, Jozef Kaluža a David Viktora.

......................................................

Howard Phillips Lovecraft: Věc na prahu

Žánr: Horor I Hodnocení na Databázi knih: 68 %

Mrazivá povídka od průkopníka moderního hororu H. P. Lovecrafta dostala název Věc na prahu. Jde o příběh šílenství, ale i věrného přátelství, který se odehrává v tajemném prostředí Nové Anglie. Hlavní postavou je mladý muž, co propadl touze po poznání a na své cestě je ochotný překročit snad všechny myslitelné i nemyslitelné hranice.

Celý příběh pak začíná větou: „Nemohu sice popřít, že jsem prohnal svému nejlepšímu příteli hlavou šest kulek, ale přesto doufám, že touto výpovědí dokážu, že nejsem vrah…“ Audioknihu pak skvěle načetli Miroslav Táborský a Martin Myšička.