Pozadí stránky
Pozadí stránky

Stahujte audioknihy se slevou 50 %. 5 (nejen) filmových a seriálových trháků za polovic
18. 9. 2020 8:29 | Patricie Kolohnátková

Stahujte audioknihy se slevou 50 %. 5 (nejen) filmových a seriálových trháků za polovic

Začněte se pomalu připravovat na sychravé podzimní plískanice díky dnešnímu výběru audioknih, které až do neděle můžete stahovat za pouhou polovičku ceny. A protože některé obsahují stovky hodin poslechu, je zároveň dost pravděpodobné, že vám vydrží až do zimy. Dobrým příkladem je Píseň ledu a ohně, pětidílná sága George R. R. Martina, která byla předlohou legendárního seriálu Hra o trůny. Neméně oblíbenou je Sága o Zaklínači Andrzeje Sapkowskiho, kterou do podoby audioknihy převedl Martin Finger. Husitská epopej Vlastimila Vondrušky za dobu bezmála dvou stovek hodin seznámí s pohnutými dějinami 15. století a Koralina Neila Gaimana je kouzelným příběhem pro mladší posluchače. Touhu po napětí pak uspokojí britská autorka Ruth Ware, jejíž debutový thriller Všude kolem černý les načetla mistryně mluveného slova Simona Postlerová.

......................................................

Andrzej Sapkowski: Sága o Zaklínači

Žánr: Světová literatura, román, fantasy I Hodnocení na Databázi knih: 92 %
I Audioknihu čte: Martin Finger

Všech pět dílů geniálního Zaklínače pokupě, to je Sága o Zaklínači a také poslech na mnoho desítek hodin. Pentalogie románů v podobě dílů Krev elfů, Čas opovržení, Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera přivádí do středu opět samotného Garalta. Nechybí ale samozřejmě ani uhrančivá Yennefer, kouzelná Ciri i celá řada dalších milovaných postav.

Jak vědí všichni fanoušci, posláním Zaklínače je chránit ty nejvíc zranitelné - obyčejné lidi - před magickými nestvůrami. V jeho světě nechybí zlověstné věštby, láska, krutost, události, které navždy změní svět, a samozřejmě ani impozantní bitvy. A také humor a skvělé dialogy, díky kterým má Zaklínač miliony fanoušků po celém světě.

Podívejte se na trailer k Zaklínači v podání Netflixu

......................................................

Neil Gaiman: Koralina

Žánr: Světová literatura, fantasy, pro děti a mládež I Hodnocení na Databázi knih: 85 %
I Audioknihu čte: Kristýna Podzimková Maléřová

Další autor skvělých příběhů pro dospělé - Neil Gaiman - se pustil také do dětské tvorby. Koralina, která byla před pár lety zfilmovaná, představuje děvčátko Koralinu. Protože je zrovna konec prázdnin, tak se už celkem dost nudí. Ráda by prozkoumávala okolí, ale protože venku pořád prší, musí být v bytě, kam se s rodiči právě přestěhovala. A tak se vydává na výpravy po domě.

Při jednom takovém průzkumu objeví záhadné dveře, které ji dovedou do skoro stejného bytu, ve kterém bydlí s maminkou a tatínkem. Když vstoupí, vypadá nejdřív všechno jako pohádka. Rodiče na ni mají čas, dostává jednu sladkost za druhou, má tu nové kamarády… Jenže pak zjistí, že má její nová maminka knoflíky místo očí a rozhodně ji neplánuje poslat zpátky do jejího původního života.

Podívejte se na trailer k filmové Koralině

......................................................

Vlastimil Vondruška: Husitská epopej

Žánr: Česká literatura, historický román I Hodnocení na Databázi knih: 89 %
I Audioknihu čte: Jan Hyhlík

Asi nejznámější dílo krále českého historického románu Vlastimila Vondrušky se jmenuje Husitská epopej. Sedmidílná sága popisuje období českých dějin od vlády Václava IV. až po panování Vladislava Jagellonského do roku 1485. A jak název napovídá, tím hlavním, oč tu poběží, budou spory mezi katolíky a kališníky. Husitství je zkrátka jednou z nejkontroverznějších částí našich dějin nejen proto, že pravdu měly v lecčems obě strany. A obě strany také páchaly značná bezpráví.

S historicky velmi věrně popsanými reáliemi se pak seznámíte díky široké rodině Prokopů, jejíž členy postaví husitství a jeho ideje na různé strany barikády. „Jednoduše jsem se nemohla odtrhnout. Až mě to štve, jak to se mnou ten Vondruška umí. Jdu na další díl,“ napsala uživatelka Daduška na server Databáze knih.

......................................................

George R. R. Martin: Píseň ledu a ohně (Hra o trůny)

Žánr: Světová literatura, román, fantasy I Hodnocení na Databázi knih: 94 %
I Audioknihu čte: František Dočkal

Kompletní předloha pro Hru o trůny, tedy nejdražší a asi i nejúspěšnější seriál všech dob, to je Píseň ledu a ohně. Jde o víc než 267 hodin poslechu všech dosud vydaných dílů: Hra o trůny, Střet králů, Bouře mečů, Hostina pro vrány a Tanec s draky.

Vydejte se do světa, kde léto může trvat desítky let a zima třeba celý život. Do světa, kde nechybí idylické velmoci, ale i takové, které touží urvat ještě víc vlivu a území. Cílem všech se stává Železný trůn Západozemí, jeho současní vládci se ho ale jen tak vzdát nechtějí. Navíc končí bezstarostné, po mnoho let trvající období léta a začíná být jasné, že se blíží krutá zima. A na ni se na severu za Zdí už teď začínají připravovat nadpřirozené síly temnoty.

Podívejte se na trailer k závěrečné sérii seriálu

......................................................

Ruth Ware: Všude kolem černý les

Žánr: Světová literatura, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 76 %
I Audioknihu čte: Simona Postlerová

Prvotina autorky thrillerového bestselleru Žena z kajuty č. 10 se jmenuje Všude kolem černý les. Hlavní postavou je šestadvacetiletá spisovatelka detektivek Leonora. Právě díky svému povolání žije osaměle, rozhodně si ale nestěžuje, protože jí přítomnost lidí většinou nechybí. Pak ale dostane pozvání na rozlučku se svobodou své kamarádky Clare, kterou ale deset let neviděla. Všechno se má odehrát během víkendu v extravagantním skleněném domě na anglickém venkově.

Když Leonora dorazí, musí konstatovat, že s ostatními pozvanými má vlastně společné jen to, že také zná Clare. A protože v ní začne narůstat nepříjemný pocit, rozhodne se, že druhý den ráno odjede. Jenže pak se něco stane, ona se probouzí s těžkým zraněním v nemocnici a dozvídá se o vraždě. To, že její dveře hlídají policisté, ji zpočátku uklidní. Pak jí ale dojde, že vlastně není vůbec jisté, jestli ji chrání před vrahem, anebo ji střeží jako vražedkyni. Dokáže se rozpomenout, co se onu noc stalo?

......................................................

Autor úvodní fotografie: Netflix