Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mornštajnová, Ludwig, Nesbø. Bestsellery pro celou rodinu se slevou až 50 %
23. 9. 2020 17:13 | Patricie Kolohnátková

Mornštajnová, Ludwig, Nesbø. Bestsellery pro celou rodinu se slevou až 50 %

Další dávka bestsellerů, které si teď můžete stáhnout se slevou až 50 % je tady! Aby toho nebylo málo, mysleli jsme tentokrát na celou rodinu a ještě k tomu si můžete vybrat, jestli chcete radši číst e-knihy, anebo poslouchat zdařilé audioknihy. Všichni kluci a holky si určitě oblíbí pohádku Strašidýlko Stráša od Aleny Mornštajnové. Své romány píše hlavně pro dospělé, prvotina pro děti se ale také pyšní skvělým hodnocením. Hitem loňského roku se stal Nůž od krále Severské krimi Jo Nesba. Až ho dočtete, můžeme vám garantovat, že ve světě Harryho Holea už nebude téměř nic jako předtím. A jestli chcete být efektivnější jak v práci, tak i v soukromí a mít víc času na rodinu, koníčky a přátele, sáhněte po Konci prokrastinace Petra Ludwiga. Ten už pracoval s 10 000 klienty, a tak má v zásobě celou řadu triků, které opravdu fungují. Ať už si ale vyberete kterýkoliv ze tří zlevněných titulů, my vám garantujeme, že s ním chybu určitě neuděláte.

......................................................

Alena Mornštajnová: Strašidýlko Stráša

Žánr: Česká literatura, pro děti a mládež, pohádka I Hodnocení na Databázi knih: 87 %

Když se řekne strašidlo, všichni malí uličníci by se radši schovali pod peřinu. Strašidýlko Stráša ale není takové obyčejné strašidlo. Představte si, že místo toho, aby se ho všichni báli, se on bojí ještě o dost víc. Právě proto mu nikdo neřekne jinak než Stráša. Pak ale pozná kluka Matěje, který se ho překvapivě nejen, že nebojí, ale ještě si s ním chce hrát. A právě o tom je tato pohádka od jedné z nejoblíbenějších českých spisovatelek současnosti. Doplňme, že díky skutečnosti, že si Strašidýlka Strášu můžete stáhnout jako pdf, nebudou malí čtenáři ochuzeni ani o nádherné ilustrace Galiny Miklíkové.

Velkou lahůdkou je také audioknižní zpracování pohádky. Jde o dramatizaci z dílny vydavatele Tympanum, na které se podíleli Pavel Rímský, Mikuláš Převrátil, Igor Bareš, Lucie Pernetová, Jan Přeučil nebo Otakar Brousek mladší.

......................................................

Petr Ludwig: Konec prokrastinace

Žánr: Naučná literatura, osobní rozvoj I Hodnocení na Databázi knih: 83%

Známý český lektor, podnikatel a spisovatel Petr Ludwig ví o prokrastinaci i o tom, jak proti ní bojovat, opravdu hodně. Za svoji kariéru proškolil už 10 000 klientů a vedl také stovky individuálních konzultací. Ve své e-knize Konec prokrastinace, kterou si nyní můžete pořídit také v její audioknižní podobě, se nejprve zabývá vědeckými zjištěními, proč některé věci odkládáme, jsme nerozhodní a neefektivní.

Následně ale přechází k praktickým radám: jak se správně motivovat, aby nás práce bavila a naplňovala, a zároveň neunavovala, jak motivovat své okolí nebo jak si nové návyky rychle a jednoduše osvojit. Nechybí ani tipy, jak si zorganizovat každý den tak, abychom dělali na prvním místě to, co má pro nás opravdový smysl. Audioknihu načetl Jakub Hejdánek.

......................................................

Jo Nesbø: Nůž

Žánr: Světová literatura, detektivka, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 91 %

Dvanácté pokračování s Harrym Holem dostalo název Nůž. I když tenhle Nor, který je mimo jiné odborníkem na sériové vrahy, příliš jednoduchých případů neřeší, ten, který bude muset rozkrýt nyní, bude patřit k těm nejtěžším, s nimiž se za svoji kariéru setkal.

Jak už to u tohoto milovníka whisky a všeho, co má aspoň čtyřicet procent alkoholu, bývá, na začátku příběhu je jedno velké okno. Z něj se Hole ráno probudí s rozbitými klouby na rukou a džíny, potřísněnými krví. Hned záhy se dozví, že se v době, kdy o sobě nevěděl, stalo něco příšerného. Něco, co se ho až bytostně dotýká. Otázkou jen zůstává, kdo za to všechno může, kdo na konci příběhu zůstane ve světě živých a kdo se odebere na druhý břeh.

„Tohle je prostě pan Nesbø - král severské krimi, který patří do mého seznamu oblíbených autorů už deset let. Naprosto strhující thriller s úžasnou zápletkou a koncem,” napsala na portál Databáze knih recenzentka makymp. Audioknihu načetl herec a dabér David Matásek.