Pozadí stránky
Pozadí stránky

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %
9. 4. 2020 9:21 | Patricie Kolohnátková

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Dlouhé čtyřdenní velikonoční volno není možná letos kvůli mimořádným opatřením tolik lákavé jako jiné roky. Dobrá zpráva ale je, že počasí venku doslova vybízí k výletům do přírody, které jsou v omezeném rozsahu nyní možné. Až tedy budete za nějakým takovým dobrodružstvím vyrážet třeba autem (anebo až vás přepadne dlouhá chvíle), jsme si jisti, že oceníte některou audioknihu z dnešního výběru. Hodiny a hodiny poslechu vám navíc nyní nabízíme se slevou až 50 %. Je libo Prašinu, Zaklínače nebo Gumpa, čili Psa, který naučil lidi žít? Přejeme krásný a napínavý poslech!

Andrzej Sapkowski: Sága o Zaklínači

Žánr: Světová literatura, román, fantasy I Hodnocení na Databázi knih: 92 %

Všech pět dílů geniálního Zaklínače pokupě, to je Sága o Zaklínači a také poslech na mnoho desítek hodin. Pentalogie románů v podobě dílů Krev elfů, Čas opovržení, Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera přivádí do středu opět samotného Garalta. Nechybí ale samozřejmě ani uhrančivá Yennefer, kouzelná Ciri i celá řada dalších milovaných postav.

Jak vědí všichni fanoušci, posláním Zaklínače je chránit ty nejvíc zranitelné - obyčejné lidi - před magickými nestvůrami. V jeho světě nechybí zlověstné věštby, láska, krutost, události, které navždy změní svět, a samozřejmě ani impozantní bitvy. A také humor a skvělé dialogy, díky kterým má Zaklínač miliony fanoušků po celém světě. Audioknihy načetl Martin Finger.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Filip Rožek: Gump - Pes, který naučil lidi žít

Žánr: Novela, česká literatura I Hodnocení na Databázi knih: 91 %

Autorem příběhu Gump - Pes, který naučil lidi žít je Filip Rožek. Jde o televizního dramaturga, který mimo jiné působil na Nově a v České televizi a vedle zábavy jsou jeho dominantou pořady o zvířatech. Není to náhoda; už od svých osmnácti autor spolupracuje s Ligou na ochranu zvířat a v roce 2016 založil organizaci Se psem mě baví život, která pomáhá opuštěným nebo týraným psům.

Z toho, co Filip Rožek zažil, pak vychází vyprávění o Gumpovi, respektive (abychom byli přesní) vyprávění Gumpa. Jde o povídání z pohledu psa, který toho zažil opravdu dost a všechny jeho zkušenosti se rozhodně nedají označit jako procházka růžovou zahradou. Gump ale i tak neztrácí víru v nás, lidi, a i po tom všem je jasné, že pokud by bylo potřeba, položil by za nás život. Audioknihu načetl Ivan Trojan, a když si Gumpa pořídíte, i díky vám najde nějaký týraný nebo opuštěný pes domov.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Lukáš Pavlásek: Z deníku ajťáka

Žánr: Humor, česká literatura I Hodnocení na Databázi knih: 61 %

Lukáše Pavláska většina z nás zná jako hrdinu stand-upů Na stojáka, případně jako vtipného moderátora. Možná ale nevíte, že se ještě předtím, než začal být vidět na obrazovkách největších televizí, živil jako ajťák. A právě jeho tehdejší zážitky posloužily coby základ příběhu Z deníku ajťáka. Z audioknihy, kterou nemohl načíst nikdo jiný než samotný Pavlásek, budou samozřejmě nadšeni všichni ajťáci. Bavit se ale určitě budou i fanoušci seriálu IT Crowd.

Nemusíte se bát, že by nedošlo na větu „A už jste to zkoušeli vypnout a zapnout?“, případně na konstatování, že je problém mezi židlí a klávesnicí. Svědky ale budete třeba i důmyslného mazání emailů ve schránce s cílem upoutat pozornost krásné kolegyně, či útrapám, které hlavní protagonista zažívá na firemním teambuildingu. Pokud se chcete pobavit, s audioknihou Z deníku ajťáka chybu neuděláte.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Vojtěch Matocha: Prašina I

Žánr: Česká literatura, dobrodružné, pro děti a mládež I Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Temný ostrov uprostřed Prahy se jmenuje Prašina. Nefunguje tu elektřina, a tak tu nejen že nesvítí lampy, ale ani nejezdí tramvaje a mobily jsou bez signálu. V Prašině je ale ukryté dávné tajemství, které by mohlo změnit svět. Proto se sem vydává Jirka se svými kamarády Tondou a En, aby ho objevili. V honičce o čas musí čelit nejen vlastnímu strachu z Prašiny, ale i partě všehoschopných chlapů, kteří mají stejný cíl jako Jirka a jeho kamarádi.

Do zvukové podoby převedl Prašinu herec a dabér Matouš Ruml a povedlo se mu to tak dobře, že byla v soutěži Audiokniha roku vyhlášena coby vůbec nejlepší nahrávka pro děti a mládež a také jako druhá nejlepší audiokniha v kategorii jednohlasná četba.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Vojtěch Matocha: Prašina II - Černý merkurit

Žánr: Román, česká literatura, pro děti a mládež I Hodnocení na Databázi knih: 89 %

Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců. Přímo v tajemné čtvrti - Prašině - si vybudovali klubovnu, tedy Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichází hrozba pro celé město. Co ale zpočátku vypadá jako nerozlučné přátelství, začíná mít trhliny.

Protože je ale nebezpečí pořád blíž, bude potřeba, aby Jirka s En na osobní rozbroje zapomněli a začali bojovat na jedné straně. To je totiž jediný způsob, jak možná dokáží zlo porazit. Audioknihu opět skvěle přednesl Matěj Ruml.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Christiane V. Felscherinow: My děti ze stanice ZOO

Žánr: Světová literatura, román, biografie I Hodnocení na Databázi knih: 91 %

Co napsat k příběhu, který se od osmdesátých let, kdy byl napsán, nesmazatelně zapisuje do paměti snad všech jeho čtenářů? Hlavní hrdinkou je dospívající Christianne, která žije s otcem - alkoholikem se sklony k násilí. Jako malá holčička se s rodiči přestěhuje na sídliště Gropiusstadt v západním Berlíně, kde pro děti není naprosto žádné využití. Zato je tu ale spousta prodejců drog. Christianne nejdřív začne s hašišem, aby se pak přesunula k heroinu a na drogy si nakonec vydělává prostitucí.

Děsivé je, že je Christianne skutečnou osobou, jejíž zážitky sepsali novináři Kai Hermann a Horst Rieck. A jestli čekáte happy-end aspoň v reálném světě, žádný se nekoná. Skutečná Christianne totiž sice porodila syna, v roce 2008 ale opět spadla do závislosti na drogách. Audioknihu načetli Michal Jagelka a Viktorie Taberyová.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %

Heinz-Peter Röhr: Cesty z úzkosti a deprese

Žánr: Naučná literatura, osobní rozvoj, sebevzdělávání  I Hodnocení na Databázi knih: nehodnoceno

Heinz-Peter Rörh, autor a zároveň známý německý psychoterapeut, vycházel na počátku z jednoduché úvahy. Mnoho z nás jako zhmotnění štěstí považuje spoustu peněz, úspěch a co nejlíp rozjetou kariéru. Jde o ingredience, které tepou v DNA západní společnosti. Jak je ale možné, že právě tato kultura nejvíc strádá kvůli všemožným depresím i celé řadě dalších psychických onemocnění?

Na pozadí grimmovské pohádky Ďábel se třemi zlatými vlasy se autor snaží najít nejdůležitější prvky pravé životní spokojenosti. Audiokniha je plná jednoduchých příkladů z psychoterapeutovy praxe a cvičení, které ukazují cestu ke klíči k životní spokojenosti, to znamená k lásce k sobě samému. Audioknihu dostal na starosti Miroslav Černý.

Zpříjemněte si cestu do přírody díky 7 audioknihám se slevou až 50 %