Pozadí stránky
Pozadí stránky

V minihrách od Ubisoft Nano se utkáte se stovkou hráčů
31. 1. 2022 22:42 | Martin Havlíček

V minihrách od Ubisoft Nano se utkáte se stovkou hráčů

Jméno Ubisoft je mezi hráči dobře známé. Jedná se o herní vydavatelství, které má na svém kontě hity jako Assassin’s Creed, Rayman, Far Cry, Rainbow Six nebo Splinter Cell. Některé z těchto sérií mají své zástupce i v chystané aplikaci Ubisoft Nano, která se aktuálně testuje ve Spojených státech. Jakmile se podaří autorům vychytat všechny mouchy, apku vydají i u nás.

Ubisoft Nano nabízí kolekci miniher, které spojuje nenáročnost. Nemusíte trávit čas sledováním intra nebo procházením tutoriálu, prostě hru spustíte a jakmile se po pár minutách rozkoukáte, můžete hrát. Prostě takové herní jednohubky.

Dalším společným znakem je důraz na multiplayer. Většina her je zaměřena na online soupeření a výjimkou nejsou ani mače pro sto hráčů. Týká se to například kopie Bombermana s názvem All-Star Blast. Cílem je pomocí bomb zničit nepřátele dříve, než oni zničí vás. Rozdíl oproti klasice z 80. let je ten, že se herní pole neustále zmenšuje. Nemluvě o tom, že spolu zápasí hrdinové z úspěšných her od Ubisoftu. V jedné hře se tak setkávají Ezio z Assassin’s Creed, agent Sam Fisher ze Splinter Cellu i záporák Vaas z Far Cry.

Takových miniher je v Ubisoft Nano celkem osm a další mají postupně přibývat. Zajezdíte si s autíčky v Trackmanii, budete závodit na překážkové dráze v Assassin’s Creed Freeruners nebo vést armády v Heroes of Might and Magic. Nečekejte ale komplexní strategii, jedná se arkádu, kde rozhoduje čistě jen velikost armády.

Všechny hry jsou doplněny o světový žebříček a smajlíkovou klávesnici pro rychlou komunikaci. Prakticky jsou vyřešeny také pozvánky, které mají podoby QR kódu. Stačí naskenovat (nebo poslat odkaz) a kamarád se může okamžitě připojit do hry.

Ostřílené gamery Ubisoft Nano asi neosloví, ale příležitostné hráče, kteří se chtějí zabavit na pár minut v čekárně u doktora nebo třeba cestou do práce je tato platforma ideální. Než bude dostupná na českém trhu, tak můžete vyzkoušet další hry od Ubisoftu: