Pozadí stránky
Pozadí stránky

Střílečka Star Wars: Hunters na první ukázce. Vypadá fantasticky!
30. 1. 2022 23:35 | Martin Havlíček

Střílečka Star Wars: Hunters na první ukázce. Vypadá fantasticky!

Jednou z nejočekávanějších mobilních her roku 2022 je beze sporu Star Wars: Hunters. Přinejmenším tedy mezi fanoušky Hvězdných válek. Projekt je ve vývoje už několik let, ale dlouho se nevědělo, o jakou hru vůbec půjde. Nedávno jsme se dočkali teaseru, který napověděl, že se jedná o střílečku. Spekulace, že se hra inspirovala u Fortnite, se ale nakonec nepotvrdily.

Teď už víme (i díky nové ukázce), že se jedná o online hru, ve které proti sobě válčí dva týmy po čtyřech hráčích. Arény vycházejí z důvěrně známých míst. Bojovat budeme v ledových jeskyních planety Hoth, v hustých lesích na Kashyyku a nechybí ani pouštní Tatooine.

Povědomí jsou i hrdinové, i když nejde vyloženě o postavy z filmů. Na výběr je třeba wookie, sithský bojovník, lovec odměn, voják Impéria, nebo třeba robot, který si o sobě myslí, že je rytíř Jedi. Našimi favority jsou ale jawové – malí tvorečkové, co bojují v páru.

Gladiátoři se neliší pouze vzhledem, ale také svými zbraněmi, schopnostmi a zaměřením. Vybíráte mezi jednotkami útočnými, podpůrnými, které dokáží léčit, a tzv. tanky. Tak se říká postavám, které jsou sice těžkopádné, ale zato něco vydrží.

Jeden z bojovníků má například vystřelovací hák, s jehož pomocí se dokáže rychle přesouvat po bojišti, a mocný raketomet. Jiný zase disponuje energetickým štítem, světelným mečem nebo exoskeletem s dvojicí kanónů. Autoři si dali opravu záležet na tom, aby byl výběr co nejpestřejší.

Hra by měla vyjít v roce 2022 a to nejen na mobilních telefonech s iOS a Androidem, ale také na konzoli Nintendo Switch. Už aby to bylo!