Pozadí stránky
Pozadí stránky

Hra na oliheň inspirovala střílečku PUBG Mobile
30. 1. 2022 23:35 | Martin Havlíček

Hra na oliheň inspirovala střílečku PUBG Mobile

Seriál Hra na oliheň (Squid Game) se stal hitem roku 2021. Příběh o skupině zoufale zadlužených lidí, kteří riskují život v kruté soutěži o balík peněz, zaujal originalitou a šokoval brutalitou. Bylo jen otázkou času, než se někdo pokusí přenést tento námět do interaktivní podoby.

Jednu z prvních herních adaptací mají na svědomí autoři battle royale střílečky PUBG Mobile. Představili nový herní mód s názvem React: Survival, který kopíruje první disciplínu ze Hry na oliheň s názvem Red light, green light. Pokud jste seriál ještě neviděli, tak si představte dětskou kratochvíli Cukr, káva, limonáda, teda až na to, že selhání se v PUBG Mobile netrestá návratem na start, ale zastřelením. Brutální, stejně jako v seriálu!

Hráči se postaví startovní čáru, zatímco na opačné straně hřiště je velký růžový zajíc, který stojí zády k účastníkům a zpívá děsivou písničku. Když zpívá, hráči závodí v tom, kdo se dostane jako první na druhou stranu hřiště. Jakmile se ale „zajda“ otočí, všichni se musí zastavit a nehýbat. Stačí sebemenší pohyb a zajíček dá pokyn sniperovi.

TIP: Pokud chcete vyhrát, tak musíte sledovat zajíčkovy pohyby. Zajda se neotáčí náhodně, ale opakuje předem daný vzorec.

Je to zajímavý nápad, ale kvůli své jednoduchosti hra brzy omrzí. Klasický battle royale mód, kde proti sobě bojuje stovka hráčů je mnohem zábavnější. Za zkoušku ale novinka React: Survival určitě stojí.