Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nesbø, Kepler či Šikmý kostel 5 nejstahovanějších e-knih roku 2020 podle čtenářů služby Moje kniha měsíce
25. 1. 2021 7:59 | Patricie Kolohnátková

Nesbø, Kepler či Šikmý kostel  5 nejstahovanějších e-knih roku 2020 podle čtenářů služby Moje kniha měsíce

Začátek roku je o různých výzvách a vy jste si možná předsevzali, že byste letos rádi přečetli víc knih než v minulosti. Vybrat si ten správný příběh vám může pomoci pětice bestsellerů, které se v uplynulém roce nejvíc líbily našim zákazníkům služby Moje kniha měsíce. A co jde? Za předplatné 149 Kč si každý měsíc můžete vybrat 1 jakoukoliv z desítek tisíc e-knih v nabídce, získáte ji tak opravdu výhodně. Mezi tituly nechybí například nejnovější Nesbø. Sice vyšel až ke konci loňského roku, žebříček nejstahovanějších titulů ale doslova opanoval. Předplatitelé si ale nenechali ujít ani nejnovějšího Keplera s Minierem či špionážní román Liška od Fredericka Forsytha. Pokud není napětí vaším šálkem kávy, sáhněte po Šikmém kostelu od Karin Lednické. Jde o její debut, i tak ale na serveru Databáze knih dosahuje téměř stoprocentního hodnocení a navíc vyhrál ocenění Kniha roku 2020.

......................................................

Jo Nesbø: Království  

Žánr: Světová literatura, román I Hodnocení na Databázi knih: 85 %

Nejnovější dílo krále severské krimi Jo Nesba se jmenuje Království. Jestli si ale děláte zálusk na další pokračování osudů nevyrovnaného ochmelky Harryho Holea, musíme vás zklamat - v Království ho bohužel nenajdete. Jo Nesbø už ale v minulosti třeba v krimi Lovci hlav nebo v mini sérii Krev na sněhu ukázal, že se jeho spisovatelský um jen kolem Harryho rozhodně netočí.

A o čem tedy Království pojednává? Zpátky do zapadlé vesničky v norských horách se vrací Carl, aby tu na rodinném statku vybudoval luxusní wellness hotel. Jeho bratr Roy je zpočátku nadšený, jen ale do té doby, než zjistí, že s sebou Carl přivezl také nejeden problém. A navíc po Royovi chce, aby je za něj vyřešil. Udělá Roy, co po něm jeho mladší bratr chce i přesto, jak postupně zjišťuje, co všechno mu Carl zatajil?

Další e-knihy autora najdete zde.

......................................................

Lars Kepler: Zrcadlový muž

Žánr: Světová literatura, detektivka, krimi I Hodnocení na Databázi knih: 89 %

Zrcadlový muž je čtenáři špičkově hodnocený osmý případ detektiva Joony Linny. Začíná ve chvíli, kdy po cestě ze školy zmizí mladá dívka. O pět let později je nalezena brutálně zavražděná na hřišti v centru Stockholmu. Případu se ujímá Joona a díky bezpečnostním kamerám se mu podaří najít svědka zmizení dívky.

Je tu ale jeden velký problém - jde o mentálně nemocného pacienta, který si na nic, co se stalo před pěti lety, nepamatuje. Detektiv tak do hry povolává hypnotizéra a doufá, že se mu s jeho pomocí brzy podaří najít aspoň nějaká vodítka. Mezitím jsou další mladé ženy drženy ve vězení ve strašných podmínkách. A když se pokusí utéct a jsou chyceny, mohou se spolehnout na jediné - čeká je příšerná smrt. Manželé s alter egem Lars Kepler zkrátka opět vytvořili pořádnou řezničinu, od které se nebudete moct odtrhnout!

Další e-knihy autora najdete zde.

......................................................

Bernard Minier: Na okraji propasti

Žánr: Světová literatura, detektivka, román I Hodnocení na Databázi knih: 77 %

Orwellův román 1984 pro rok 2020, to je Bernard Minier a jeho thriller Na okraji propasti. Přenese vás do technologického gigantu Ming, který leží v Hong Kongu. Tam pracuje Moira, která si do Asie přijela splnit sny o cestování i kariéře. Pak ale začne mít pocit, že ji někdo neustále sleduje.

Mezi zaměstnanci přibývá násilných úmrtí a Moira postupně zjišťuje, že i ve špičkových digitálních společnostech je svoboda pouhou iluzí. Román o zneužívání moderních technologií by ještě před pár lety mohl být chápaný jako sci-fi. Se znalostí současných praktik některých totalitních vlád je ale spíš děsivým svědectvím, kam nás naše digitální závislost může dovést.

Další e-knihy autora najdete zde.

......................................................

Karin Lednická: Šikmý kostel

Žánr: Česká literatura, román, historický román I Hodnocení na Databázi knih: 93 %

Ač je Šikmý kostel debutem Karin Lednické, na Databázi knih má téměř stoprocentní hodnocení a recenzenti se ho nebojí přirovnávat třeba k Haně od Aleny Mornštajnové nebo k Žítkovským bohyním Kateřiny Tučkové. Příběh je orámován lety 1894 a 1921 a popisuje život na jedné malé vesnici na Karvinsku. Ta už dnes neexistuje - za jejím rozmachem stála těžba uhlí, která ji paradoxně na konci také zadusila.

Vše začíná obrovským důlním neštěstím v roce 1894, které drsně zasáhlo do života obyvatel celého kraje. Hlavními hrdiny příběhu jsou pak Julka, Barbora a Ludwik, kteří přinášejí tři různé, mezi sebou se protínající dějové linky. Na pozadí důležitých historických událostí, které jejich životy ovlivňují, můžete sledovat, jak se hrdinové se zásahy osudu vyrovnávají. Někdo je trpně přijímá, jiný se z nich naopak snaží vytěžit. Ostatně jako v životě.

Sona79 zhodnotila Šikmý kostel na stránkách Databáze knih: „Úžasné a dechberoucí! Taková ta kniha, která vás pohltí a nemůžete přestat číst. Taková ta kniha, kdy vás s každou další přečtenou stránkou začíná tížit myšlenka, že za chvíli dočtete do konce, a to nechcete! Proto čtu knihy, pro tu schopnost dobrého spisovatele přiblížit děj příběhu čtenáři natolik, že ho prožívá spolu s hrdiny, cítí jejich bolest, vnímá jejich emoce, dokáže si představit reálie doby. Tak by měla vypadat literatura a dobry příběh. Paní Karin, díky, je to zážitek!”

A pro ty, kteří už mají první díl přečtený máme dobrou zprávu! Právě vyšlo i pokračování ŠIKMÝ KOSTEL 2

Přiběh si můžete poslechnout i v podobě audioknihy, kterou herečka Vilma Cibulková.

......................................................

Frederick Forsyth: Liška

Žánr: Světová literatura, dobrodružné, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 76 %

Nejnovější e-kniha mistra špionážních thrillerů dostala název Liška. A opět se v ní podíváme, jak to vypadá, když je v ohrožení nejen světová rovnováha jednotlivých mocností, hlavně ale celá planeta. Stačí k tomu přitom jen jeden jediný mladík. Prudce inteligentní až geniální, který to zatraceně dobře umí s počítači.

Bývalého agenta britské tajné služby Adriana Westona probudí uprostřed jedné noci telefonát. Na druhém konci je ministerská předsedkyně, která mu sdělí, že se do sítí Pentagonu, Národní bezpečnostní agentury a CIA dostali hackeři. Po rychlém pátrání se zjistí, že jde o mladého Brita, který dostane přezdívku Liška. Je okamžitě zatčen a připravován na vydání do USA. Weston pak ale začne přemýšlet, jestli by místo pobytu ve vězení nebylo lepší schopností Lišky využít. Třeba pro boj s nepřáteli. Jde o cestu k nastolení nových světových pořádků, anebo je to naopak přímá cesta do pekel?

Další e-knihy autora najdete zde.

......................................................

Tip! Získejte jednu e-knihu měsíčně jen za 149 Kč

Čtete rádi a pravidelně anebo jste se rozhodli, že byste se letos chtěli čtení věnovat víc? Pak byste si měli aktivovat službu Moje kniha měsíce. Nejen, že vás bude motivovat ke čtení, ale navíc můžete získat e-knihy z nabídky O2 Knihovny za opravdu výhodných podmínek.

Za službu Moje kniha měsíce zaplatíte jednou měsíčně částku 149 Kč. Za to si pak každý měsíc můžete vybrat 1 jakoukoliv e-knihu z naší nabídky a na její ceně přitom nezáleží.

Více informací o službě Moje kniha měsíce

Za Moji knihu měsíce budete platit jednou měsíčně v rámci vašeho vyúčtování. A pokud se z jakéhokoliv důvodu rozhodnete, že už službu nechcete, o e-knihy, které jste si do té doby stáhli, se nemusíte bát, zůstávají vám napořád. Bát se ale ani nemusíte v případě, že si některý měsíc zapomenete e-knihu stáhnout. Nevyčerpaný kredit se automaticky převádí do dalšího měsíce, a to až třikrát za sebou.

......................................................

Podívejte se, které další e-knihy se staly našimi bestsellery v O2 Knihovně za rok 2020.

Nesbø, Kepler či Šikmý kostel  5 nejstahovanějších e-knih roku 2020 podle čtenářů služby Moje kniha měsíce