Pozadí stránky
Pozadí stránky

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %
23. 6. 2020 13:38 | Patricie Kolohnátková

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %

Nudí vás uklízení, sekání zahrady nebo třeba musíte absolvovat dlouhé přejezdy ať už autem nebo veřejnou dopravou? Pro takové okamžiky se skvěle hodí audioknihy, které vás zabaví na dlouhé hodiny. Zvlášť, když si je teď můžete pořídit se slevou až 50 %! Mezi zlevněnými tituly nechybí nejnovější thriller Jussiho Adlera-Olsena s názvem Oběť 2117 v podání Igora Bareše, sci-fi klasika Den trifidů nebo Stručná historie času Stephena W. Hawkinga, kterou pro vás přednesl Filip Švarc. Hlas Dr. House, jinak také český herec Martin Stránský vám poradí, jak na Život bez stížností a k tomu přidá návod na Vztahy bez stížností. A jestli jste propadli Zaklínači na Netflixu, komplet první díl s názvem Poslední přání si můžete poslechnout v dramatizované úpravě s například Jiřím Dvořákem, Miroslavem Táborským nebo Jiřím Pleslem.

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %

Jussi Adler-Olsen: Oběť 2177

Žánr: Světová literatura, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 84 %

Oběť 2177 je nejnovějším případem Carla Mørcka a jeho Oddělení Q. A jestli jste si stejně jako ostatní čtenáři nebo posluchači zamilovali postavu ztřeštěného Asada, jehož nedokonalá dánština i snaha řešit věci po svém přinášejí jednu humornou scénku za druhou, je osmý příběh této speciální kodaňské jednotky přesně pro vás.

Na začátku je mrtvé tělo, které vyplaví Středozemní moře a o kterém média referují jako o Oběti 2177. Stejně jako půlka světa i Asad v novinách narazí na článek o mrtvé. V tu chvíli se rozběhne sled nečekaných událostí, které odhalí Asadovu temnou minulost. Spolu se španělským novinářem se pouští do nerovného souboje s časem, aby nejenže zachránil ty, na kterých mu nejvíc záleží, zároveň ale zabránil plánovanému teroristickému útoku, jaký dosud Evropa nezažila. A je také dost dobře možné, že na konci příběhu bude mít série Jussiho Adlera-Olsena o aspoň jednu oblíbenou postavu méně.

Oběť 2117 je rychlostí blesku pádící příběh, u kterého budete občas zapomínat i dýchat. A stejně jako předchozí díly, i tento do audioknižní podoby skvěle převedl dvorní vypravěč Igor Bareš.

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %

Stephen W. Hawking: Stručná historie času

Žánr: Naučná literatura, přírodní vědy I Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 86 %

Když před nějakým časem britský matematik a astrofyzik Stephen W. Hawking zemřel, vzedmula se nová vlna zájmu o jeho asi nejpopulárnější dílo - Stručnou historii času. Pokud vás zajímá fyzika a vesmír, už ho pravděpodobně znáte. Pokud jste v tomto odvětví nováčkem, pak začněte právě s Hawkingem.

Stručná historie času shrnuje nejvýznamnější vědecko-fyzikální teorie 20. století a snaží se velmi srozumitelně vysvětlit, co je vesmír i jak vznikl. A naleznete tu (možná) i odpovědi na otázky, jestli mohl vesmír stvořit Bůh, zda se dá cestovat časem nebo co se stane astronautovi v černé díře.

Stephen W. Hawking napsal Stručnou historii času už před třiceti lety; od té doby kosmonautika ušla obrovský kus cesty. Dílo je ale mimořádné tím, jak srozumitelně dokáže přibližovat velmi komplikovaná témata o vesmíru i čtenářům a posluchačům z laické veřejnosti. Audioknihu pak načetl výborný Filip Švarc.

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %

John Wydham: Den trifidů

Žánr: Romány, sci-fi I Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 91 %

Jestli byste za svůj život měli poznat jenom jedno jediné sci-fi, pak sáhněte po Dni trifidů. Román už na začátku 50. let minulého století napsal britský autor John Wyndham a je jedním ze zásadních a prvních postapokalyptických děl.

Den trifidů je o Zemi, jíž nejdřív zasáhnou zelené meteority, které celé lidské pokolení připraví o zrak. Aby toho ale nebylo málo, geneticky upravené rostliny, tedy „trifidi” začují svoji chvíli a na oslabené lidstvo provedou frontální útok. Hrstka přeživších musí vymyslet, jak se z téhle mizérie dostat dřív, než trifidi definitivně zvítězí.

Audiokniha vznikla ve spolupráci Radioservisu Českého rozhlasu a vydavatelství Tympanum a přednesu se ujal Norbert Lichý.

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %

Andrzej Sapkowski: Zaklínač I - Poslední přání

Žánr: Světová literatura, povídky, fantasy I Hodnocení na Databázi knih: 90 %

Legendárního Garalta z Rivery asi není třeba představovat - kromě počítačové hry v poslední době zazářil třeba v seriálu z dílny Netflix. Jeho počátky ale pochopitelně sahají do světa psaných příběhů Andrzeje Sapkowského. První díl s názvem Poslední přání je souborem povídek, který Garalta ukazuje takového, jaký je. Jde o neúprosného zabijáka monster a magických tvorů, a když na to přijde, tak i lidí. Tedy v případě, kdy se zlouni pokoušejí ohrozit lidské plémě.

Co je na Zaklínači sympatického, je skutečnost, že se rozhodně nejedná o všemocnou, nesmrtelnou postavu. Naopak, Garalt je z masa a kostí, a tak si ze svých výprav odnáší šrámy na těle i na duši. Co mu ale i přesto nechybí, je humor, díky kterému se zapsal do srdcí milionů čtenářů, hráčů, diváků i posluchačů po celém světě.

Všech šest povídek je pak součástí audioknihy Poslední přání, kterou si můžete poslechnout jako dramatizaci s plejádou českých hvězd. Vypravěčem je Jiří Plachý, Jiří Dvořák propůjčil hlas Garaltovi a kromě nich tu uslyšíte například Miroslava Táborského, Petru Horváthovou, Ivana Čermáka nebo Veroniku Bajerovou.

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %

Will Bowen: Svět bez stížností + Vztahy bez stížností

Žánr: Světová literatura, osobní rozvoj a styl I Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Politika. Korupce. Šéf v práci. Pracovní povinnosti. Děti. Rodiče. Důvodů ke stěžování máme všichni na každém prstu bezpočet. My, Češi, jsme navíc v téhle disciplíně přeborníky. Možná i proto se u nás publikace Svět bez stížností od Willa Bowena těší tak pozitivní kritice.

Ve Světu bez stížností zjistíte, co dělá stížnost stížností, proč je stěžování tak destruktivní, jak si přestat stěžovat, a hlavně jak k tomu inspirovat ostatní. Součástí je i speciální náramek. Ten je vstupenkou do 21denní „nestěžovací” výzvy, kterou už absolvovalo víc než 10 milionů lidí ze 106 zemí.

V audioknižním balíčku, který si teď můžete pořídit se slevou 24 %, pak získáte ještě druhou audioknihu Vztahy bez stížností. V ní vám Will Bowen poradí, jak si vybudovat vztahy přesně takové, jaké byste je chtěli mít. Obě audioknihy načetl charismatický Dr. House, jinak herec a dabér Martin Stránský.

Zabavte se na cestách i při domácích pracích s 5 audioknihami se slevou až 50 %