Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja
8. 7. 2020 15:02 | Patricie Kolohnátková

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

5 bestsellerů, které vás zabaví na dlouhé hodiny

Chcete se trochu odreagovat a navíc se dobře zabavit na dlouhé hodiny? Vybrali jsme pro vás pětici titulů, které v současnosti patří mezi dalšími uživateli O2 Knihovny k těm oblíbeným. V naší dnešní porci nechybí nejnovější počin francouzského krále krimi Bernarda Miniera, pokračování Malých sladkých lží s detektivem Cat Kinsellovou s názvem Mrazivá krutost anebo novinka od Camilly Läckberg. Pokud vás na napětí neužije, chybu neuděláte s fantasy románem Faja od Petry Stehlíkové, který má na Databázi knih naprosto nadstandardní hodnocení 95 %. A až se vám zasteskne po troše romantiky, Láska online od Penelope Ward bude přesně tím pravým.

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

Caz Frearová: Mrazivá krutost

Série: Cat Kinsellová (2. díl) I Žánr: Světová literatura, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 83 %

Autorka Malých sladkých lží přichází s pokračováním svého bestselleru. Jmenuje se Mrazivá krutost a znovu se tu potkáte s detektivem Cat Kinsellovou. Na ni se jednoho dne obrátí Joseph Madden, který říká, že ho jeho žena Rachel nutí zaplatit. Nechce ale prozradit podrobnosti, a protože to na Cat působí spíš jako taková průměrná manželská hádka, odkáže Josepha na policii.

Pak se s ním setká podruhé, to když je zatčený za vraždu. Rachel ale obětí není. Co ale Joseph - je to nevěrník, vrah, anebo snad dokonce oběť?

divnoláska pro server Databáze knih: Po dlouhé řadě krvavých thrillerů zas jedna klasická detektivka s důrazem na psychologii postav, ve které si musíte lámat hlavu, kdo a proč vraždil. Hlavně je tu ale detektiv Cat Kinsellová, která je až nečekaně normální a lidská. Jak trefně poznamenává jedna z britských recenzí a já s tím plně souhlasím: kdyby mě někdy měli zavraždit, chci, aby to vyšetřovala Cat. A když ne, chci s ní aspoň chodit do hospody.”

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

Bernard Minier: Na okraji propasti

Žánr: Světová literatura, detektivka, román I Hodnocení na Databázi knih: 78 %

Orwellův román 1984 pro rok 2020, to je Bernard Minier a jeho thriller Na okraji propasti. Přenese vás do technologického gigantu Ming, který leží v Hong Kongu. Tam pracuje také Moira, která si do Asie přijela splnit sny o cestování i kariéře. Pak ale začne mít pocit, že ji někdo neustále sleduje.

Mezi zaměstnanci přibývá násilných úmrtí a Moira postupně zjišťuje, že i ve špičkových digitálních společnostech je svoboda pouhou iluzí. Román o zneužívání moderních technologií by ještě před pár lety mohl být chápaný jako sci-fi. Se znalostí současných praktik některých totalitních vlád je ale spíš děsivým svědectvím, kam nás naše digitální závislost může dovést.

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

Camilla Läckberg: Ženy bez slitování

Žánr: Světová literatura, pro ženy I Hodnocení na Databázi knih: 78 %

Oblíbená autorka severských krimi přichází tentokrát s novelou Ženy bez slitování. V ní se seznámíte hned se třemi hlavními hrdinkami, které mají trochu jiný, v mnohém však podobný osud. Ingrid měla ještě před časem velmi slibnou kariéru, kvůli manželovi se jí ale vzdala. Jenže teď zjistila, že ji podvádí.

Brigitta zase zásadně nechodí na prohlídky k lékaři. Bojí se, že by si někdo mohl všimnout modřin a podlitin, které na jejím těle zanechává láskyplný přístup jejího manžela. Poslední je Viktoria, co se přestěhovala z Ruska, aby strávila život s mužem snů. Jenomže ten je najednou úplně jiný, než jak se prezentoval na internetu, kde se seznámili. Vyřeší situaci tři dokonalé vraždy?

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

Petra Stehlíková: Faja

Série: Naslouchač (2. díl) I Žánr: Česká literatura, fantasy I
I Hodnocení na Databázi knih: 95 %

Sklenáři pod nadvládou lidí z nížin ve světě, kde život stojí i padá na vzácném nerostu sklenitu. Právě sklenit chrání svět před jedovatými plyny, jeho těžba ale způsobuje nemoci a znetvoření. V tomto scénáři začal první díl ságy Petry Stehlíkové Naslouchač, který si můžete poslechnout i jako audioknihu. Hlavní postavou je sklenářka Ilan, která se navzdory svému postavení spřátelí s kapitánem pětadvacítky, tedy družiny bojovníků, co chrání sklenářská města.

V druhém dílu s názvem Faja pak Ilan s kapitánem i pětadvacítkou sestupuje do nížiny. Tam jednak pozná úplně jiný život, než vládne v takřka středověkých osadách sklenářů, hlavně ale zjistí, že jsou její vlastní lidé a jejich životy v ohrožení. Za vším stojí tajemný, starodávný nápis, který se začíná objevovat na zdech sklářských ghett. Kdo ho ale píše, když všichni, co si na něj pamatují, jsou už dávno po smrti? Audioknihu načetla Jitka Ježková.

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

Penelope Ward: Láska online

Žánr: Světová literatura, román, pro ženy I Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Využili jste někdy seznamku? Pravděpodobně ano, lidí, kteří se ani nepokusili najít spřízněnou duši na internetu, po téhle planetě už moc nechodí. Na online seznamce se potkají také uživatelé s přezdívkami Montana a BůhFilmu a skoro okamžitě si padnou „do klávesnice”. Z občasného povídání po večerech se pomalu ale jistě stává závislost, u které oba tráví dlouhé hodiny. A s tím, jak začínají být jejich hovory čím dál intimnější, propadá BůhFilmu Montaně čím dál víc.

Jedno je hned od začátku jasné: jde pouze o virtuální vztah a Montana to dává najevo pokaždé, když o ní chce její chatovací kamarád zjistit víc. Ale jen do momentu, než BůhFilmu zjistí, že se Montana ve skutečnosti jmenuje Eden a že našel cestu, jak se dostat až k ní. Má tahle mise šanci na úspěch, anebo je už od začátku předurčena k velkému finále zlomených srdcí?

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja

Tip: Vybírejte e-knihy se slevou díky službě Moje kniha měsíce

Čtete opravdu rádi? Aktivujte si službu Moje kniha měsíce. Za cenu 149 Kč si každý měsíc můžete vybrat jednu libovolnou e-knihu a přidat si ji do své knihovny. Jednotlivé tituly tak můžete získat i s víc než padesátiprocentní slevou.

V současné době je v O2 Knihovně k dispozici přes 27 tisíc titulů, to znamená, že nabídka uspokojí i čtenáře s nejvybranějším vkusem. A smutní nemusíte být ani v případě, že nejste zákazníky O2, za službu můžete zaplatit přes platební kartu.

Více informací o službě Moje kniha měsíce

Pokračování Malých sladkých lží, Minier nebo Faja