Pozadí stránky
Pozadí stránky

Angry Birds znovu útočí, tentokrát logickou hříčkou
26. 2. 2019 14:28 | Martin Havlíček

Angry Birds znovu útočí, tentokrát logickou hříčkou

Angry Birds, to není jen ta hra, kde pomocí praku vystřelujete „naštvané ptáky“ směrem k chatrně postaveným úkrytům zelených prasátek. Pod značkou Angry Birds se skrývají desítky her včetně například závodů motokár, zvláštní variace na pinball nebo puzzle ve stylu spoj-3.

Poslední zmiňovaná je novinkou. Jmenuje se Angry Birds Dream Blast a základní pravidla hry se neliší od stovek jiných barevných puzzlů. Před sebou máte desítky různobarevných kamínků a vaším úkolem je, pospojovat kamínky stejné barvy do co nejdelších řad. Tedy, úkoly se liší level od levelu, ale motiv spojování zůstává. Podaří-li se vám spojit čtyři a více kamínků, objeví se power-up v podobě angry birda, jehož pomocí lze odpálit další kamínky. Opeřence lze navíc kombinovat, za což dostanete ještě silnější jednotku.

Ptáci ovšem nejsou jediným přínosem do žánru spoj-3 puzzlů, Dream Blast se od Candy Crush a spol. liší také tím, že nespojujete kostičky ve sloupcích a řadách, nýbrž kuličky vysypané do kádí různých tvarů a objemu. Při spojování se tudíž různě kutálí a přesýpají, což do puzzlu vnáší prvek nepředvídatelnosti. Jestli je to plus nebo mínus, necháme na vašem uvážení. My dáváme přednost klasice á la Bejeweld. Každopádně je Angry Birds Dream Blast zajímavým zpestřením už trochu přesycené kategorie.