Pozadí stránky
Pozadí stránky

„Tenhle song nesnáším!“ Spotify testuje blokování vybraných interpretů.
6. 2. 2019 8:38 | Martin Havlíček

„Tenhle song nesnáším!“ Spotify testuje blokování vybraných interpretů.

Spotify má spoustu benefitů, ale pro nás je nejvzácnější doporučování nové muziky. Služba sleduje, co posloucháte, a chytré algoritmy následně vyhledávají písničky, které by se vám mohly líbit. Funguje to skvěle, ale…

Už jste někdy půjčili mobil se Spotify do ruky kamarádovi? Třeba na party? My už mnohokrát a někdy se u virtuálního mixážního pultu, kterým je Spotify, vystřídalo i více lidí. Nutno dodat, že každý s odlišným hudebním vkusem.

O zábavu na večírku bylo sice postaráno, ale Spotify nám posléze začalo pouštět řekněme podivné věci. Místo obvyklého rocku komerční popík a hip-hop. Právě kvůli situacím, jako je tato, služba zavádí možnost blokace konkrétních autorů. Nelíbí se vám Ariana Grande? Tak ji „zakažte“ a máte jistotu, že ji nikdy neuslyšíte zpívat. Aspoň tedy v Spotify.

Víte, že… Spotify Premium má i výhodné rodinné předplatné? V rámci jednoho O2 vyúčtování můžete platit Spotify Premium až pro šest členů rodiny. Cena je pouhých 229 Kč měsíčně, to je méně než 50 korun za jednoho!

Zdá se to jako nevýznamné vylepšení, ale každý, kdo službu používá dlouhodobě, novinku ocení. Možnost zakázání interpreta by se měla zobrazit při zobrazení jeho profilu. Problém je, že Spotify novou funkci uvolňuje postupně, a ne každý ji ve své aplikaci vidí. Také je možné, že jde jen o test, a tlačítko z aplikace nakonec zmizí. My doufáme, že ne.