Pozadí stránky
Pozadí stránky

Nová hra od tvůrců Clash Royale je tady a je skvělá!
11. 2. 2019 8:30 | Martin Havlíček

Nová hra od tvůrců Clash Royale je tady a je skvělá!

Pokud mobilní hry sledujete (byť jen jedním očkem), její název pravděpodobně znáte. Brawl Stars. Oznámena byla už před mnoha měsíci a záhy se spustilo i její testování, ale bylo jen pro zvané. „Běžným smrtelníkům“ se brány arény otevřely až v prosinci.

Brawl Stars se nepodobá žádné z dosavadních her od studia Supercell. Jediným společným znakem jsou s přimhouřenýma očima snad jedině arény, které najdete jak v Brawl Stars, tak i v Clash Royale. Brawl Stars je však střílečkou, kde máte přímou kontrolu nad vaším gladiátorem.

Je jich tu obrovské množství a liší se nejen vzhledem, ale také vlastnostmi a hlavně útoky. Každý má dva: základní a super-útok, který se nabíjí s každým zásahem, co ustředíte nepříteli. Robot Barley má například jako super-útok velkou zápalnou láhev, která s trochou štěstí zdecimuje celý nepřátelský tým. Pirátka Penny pro změnu dokáže rozmisťovat střílny. Zpočátku je ovšem výběr omezen. Hrdiny odemykáte náhodně prostřednictvím truhliček.

TIP Pokud si zaregistrujete své Supercell ID a spojíte jej se svým účtem ve hře, získáte postavičku Barleyho spolu s čarodějnickým skinem!

Někteří jsou mezi hráči oblíbenější, jiní méně, ale o žádném se nedá prohlásit, že je nejlepší. Díky rozličným stylům boje se každý hodí na něco jiného. Nabídka arén a bojových módů se obměňuje každý den. Stálicemi jsou Gem Grab a Showdown. V tom prvním se hraje na týmy a vyhrává ten, který dokáže nejrychleji nasbírat deset drahokamů. Buďto postupně ze země nebo s použitím síly od nepřátel. Showdown připomíná battle royale. Ve stále se zmenšující aréně se objeví deset bojovníků, kteří bojují o přežití. Zbraně mají hned na začátku, ale zneškodňováním truhliček a soupeřů mohou zvýšit jejich účinnost. Čas od času se ale objeví i minihra ve stylu fotbalu nebo třeba mód, kde si týmy vzájemně vykrádají trezory.

TIP K tomu, abyste si koupili hru na Google Play nebo nějaký předmět přímo ve hře, nepotřebujete platební kartu. Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

To nás na Brawl Stars baví. Hra nikdy není fádní. Neustále se tu objevují noví hrdinové, nové mapy a nové módy. O odměny tu není nouze. Kromě bedýnek, co dostáváte za své úspěchy v zápasech, je tu i obchod, kde můžete utrácet skutečné peníze. Ceny jsou ale nastaveny velice férově. Například za 49 Kč získáte balík sestávající z velké bedýnky a hromadu diamantů (za něž si můžete koupit další velkou bednu, a ještě vám nějaké zbydou). Prostě free-to-play mobilní hra, jak má být.