Pozadí stránky
Pozadí stránky

Stovky vojáků na vašem displeji. Strategie Rome: Total War konečně na mobilech!
30. 1. 2019 8:27 | Martin Havlicek

Stovky vojáků na vašem displeji. Strategie Rome: Total War konečně na mobilech!

Stovky vojáků na displeji čekajících na váš povel... Díky nárustu výkonu u mobilních telefonů je v dnešní době možné to, co jsme si před lety nedokázali ani představit. Strategické hry ze série Total War byly ještě donedávna doménou výkonných počítačů. Nyní poprvé zaútočily na naše mobily – v čele s Rome: Total War.

Jde o starší hru (původní verze vyšla před 14 lety), ale to ničemu nevadí, protože v zápalu boje stejně nebudete mít čas studovat, jak detailně jsou zpracovány uniformy a kolik druhů stromů roste v přilehlém lese. Podstatné je, že hra běží svižně. Podmínkou samozřejmě je, že vlastníte některý z podporovaných telefonů. Ideálně phablet, protože ukočírovat stovky vojáků na ploše malého displeje není vůbec snadné. A to i přesto, že vývojáři zcela překopali ovládání. Označování a komandování jednotek se provádí pomocí intuitivních dotykových gest (obkroužením označíte pluk apod.). Ve spodní části displeje máte k dispozici rovněž tlačítka představující zkratku k nejdůležitějším povelům. Novinkou, která se ovládání přímo týká, je ukazatel dostřelu lučištníků.

Jinak je však mobilní Rome: Total War stejný jako originál. Čeká tu na vás 19 rozmanitých frakcí, které se poperou o nadvládu nad Evropou, severní Afrikou a Blízkým východem. Válečné tažení se odehrává ve dvou rovinách: nd mapou, kde tah po tahu rozhodujete nad ekonomickými, občanskými a náboženskými hledisky, a pak na samotném bojišti. V tomto případě máte pod svým velením konkrétní jednotky a bitvy neprobíhají po tazích, ale v reálném čase.

TIP K tomu, abyste si koupili hru na Google Play, nepotřebujete platební kartu. Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Podmanit si více než 50 provincií není záležitostí jednoho odpoledne. Rome: Total War je komplexní hrou, i proto je cenovka nastavena nezvykle vysoko. Původní PC verze ovšem stála ve své době ještě mnohem víc. Nemluvě o tom, že nemusíte dotačně utrácet za nové frakce či jednotky jako v jiných mobilních strategiích.  Zkrátka, pro zapálené stratégy jasná koupě!