Pozadí stránky
Pozadí stránky

Vetřelec si brousí zuby na váš mobil! Nová hororová hra vyjde koncem ledna
14. 1. 2019 8:49 | Martin Havlíček

Vetřelec si brousí zuby na váš mobil! Nová hororová hra vyjde koncem ledna

Psalo se o tom snad na všech herních serverech: pracuje se na nové hře z univerza Vetřelce. Půjde o pokračování oceňovaného hororu Alien: Isolation, kde se hráč musel ukrývat před xenomorfen a naštvanými androidy? Nebo snad o něco úplně nového?

Jak se to vezme... Novinka Alien: Blackout se sice Isolation v lecčems podobá, ale nevyjde na konzolích, ani na PC, nýbrž na mobilech. Na iOS i Androidu. Hlavní podobnost s vetřelčí hrou z roku 2014 spočívá v tom, že nejste lovcem, ale potenciální obětí. Někde na palubě stanice se nachází vetřelec – xenomorf, který dostal chuť na posádku. Bránit se nemůžete, jen utíkat.

Hráč zastane roli dcery Ellen Ripleyové Amandy, která byla od zbytku posádky odříznuta. Má však k dispozici vysílačku a mapu napojenou na bezpečnostní systém lodi, takže ví, kde se zhruba xenomorf nachází. Úkolem Amandy je zajistit přežití nejen své, ale i posádky stanice.

V praxi to znamená, že se snažíte odhalit polohu vetřelce a musíte udílet pokyny zbytku posádky. Říkáte jim, kdy se schovat, kdy se plížit a kdy utíkat. Celkem na vás čeká sedm levelů a celá řada různých konců, které se odvíjí podle konkrétních rozhodnutí. No, to jsme zvědaví…