Pozadí stránky
Pozadí stránky

Z týmové střílečky Rainbow Six se na mobilech stává taktická akce
12. 3. 2024 21:19 | Michal Burian

Z týmové střílečky Rainbow Six se na mobilech stává taktická akce

Z rychlé týmové střílečky z pohledu první osoby nesoucí název Rainbow Six Siege se na chytrých telefonech a tabletech s operačními systémy Android a iOS stává taktická akce viděná z ptačí perspektivy zaměřena na dobrodružství jednoho hráče. Vše se odehrává ve frenetickém prostředí plné chaosu a výzev podobných žánru roguelite.

Oproti jiným hrám ze série Rainbow Six bojujete v Rainbow Six: SMOL s nepřáteli z nové perspektivy. Tady ovládáte speciální jednotku, takzvané operátory, pomocí pohledu kamery shora dolů. Pomocí intuitivního ovládání čelíte nepřátelům a nástrahám a plníte cíle v pěti různých herních režimech.

Každý operátor má vlastní jedinečné schopnosti. Budete ničit dveře, bourat zdi a čelit různým nepřátelům na odlišných místech. Hra hodně sází na procedurálně generovaný obsah. Ten zajišťuje, že každá bitva je jedinečná a díky tomu také nepředvídatelná. Při akci můžete zvolit tichý postup a snažit se vše vyřešit bez toho, aby nepřátelé na vás upozornili své kolegy, případně se rozhodnout pro výbušnější strategii. Ve všech případech je důležité zneškodnit bomby, zachránit rukojmí a porazit protivníky.

Rainbow Six: SMOL je pro Android a iOS dostupný v rámci předplatného Netflixu. Díky tomu je bez reklam a mikrotransakcí.

Co znamená roguelite?

Roguelite je odvozen od žánru známého jako roguelike. Toto obvykle charakterizuje hry v žánru roguelite:

  • Procedurálně generované úrovně: Podobně jako v roguelike hrách, hry roguelite obvykle nabízejí procedurálně generované úrovně nebo světy. To znamená, že každý herní průchod je jiný, což přidává do hry prvky překvapení a znovuhratelnosti.
  • Permadeath (trvalá smrt): Stejně jako v roguelike hrách, v roguelite hrách je běžné trvalé ztráta postavy po smrti. To znamená, že hráč musí začít hru od začátku, pokud postava zemře. To platí i v případě Rainbow Six: SMOL.
  • Postup a odemykání: Na rozdíl od tradičních roguelike her, roguelite hry často umožňují hráčům postupovat a odblokovávat trvalé vylepšení, schopnosti nebo předměty, které mohou být použity v dalších průchodech hrou. Tento prvek postupu může pomoci hráčům postupně zvyšovat svou sílu a přizpůsobovat se hře.

Z týmové střílečky Rainbow Six se na mobilech stává taktická akce

Z týmové střílečky Rainbow Six se na mobilech stává taktická akce