Pozadí stránky
Pozadí stránky

Výrobce hraček Barbie a Hot Wheels se vrhá do vývoje mobilních her
11. 3. 2024 22:27 | Michal Burian

Výrobce hraček Barbie a Hot Wheels se vrhá do vývoje mobilních her

Americká společnost Mattel, která stojí za hračkami jako Hot Wheels a Barbie, si po licencování svých značek jiným firmám začala uvědomovat příležitosti na herním trhu. Výsledkem je otevření videoherní divize zaměřené na vydávání her.

Zpočátku bude Mattel vydávat hry pouze pro mobilní zařízení. Mike DeLaet z vedení Mattelu nevylučuje možnost v budoucnu přinést také hry pro počítače a domácí konzole. Jak se ale zdá, společnost nechce nic uspěchat a jako první naváže s jinými vývojáři spolupráci s cílem vytvořit hry pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS. V plánu je také dát dohromady interní tým, ve kterém budou vznikat další hry.

Jaké hry se jako první k nám hráčům dostanou, tak to v současné době nevíme. Jisté je, že budou využívat jednu z těch známějších značek Mattelu. Ve společnosti mají rozšíření do videoherního světa mezi prioritami. Cílit chctějí na hráče ve věku od 13 let a v budoucnu se nebrání vytvoření zbrusu nových her/značek, ze kterých potom vzniknou hračky.

Připomeňme, že díky licencování ze strany Mattelu jsme si v posledních letech mohli užívat například dvoudílnou sérii závodních her Hot Wheels Unleashed nebo Barbie ve Forze Horizon 5 a multiplayerové šílenosti Stumble Guys. V minulém roce od Mattelu dorazil film Barbie, který je spíše průměrnou podívanou.