Pozadí stránky
Pozadí stránky

Oblíbené Stardew Valley čekají zajímavé novinky
29. 2. 2024 21:40 | Michal Burian

Oblíbené Stardew Valley čekají zajímavé novinky

Roztomilá a oblíbená dobrodružná a farmářská hra Stardew Valley právě oslavuje osmé výročí. Její autor Eric „ConcernedApe“ Barone u té příležitosti potvrdil příchod velké aktualizace označené jako 1.6. Jako první bude dostupná pro počítače, krátce poté budou následovat konzolové a mobilní verze.

Do oblíbeného farmářského zážitku aktualizace 1.6 přinese tři nové městské festivaly. Jeden je velký a dva menší. Dále nové předměty, recepty na výrobu a odměny za splnění úkolů. Hráči by měli být také více motivováni, aby pokračovali v hraní. Mezi dalšími novinkami je zimní oblečení pro postavy okolo hráče a v neposlední řadě podpora kooperace pro osm hráčů, ale to pouze na PC.

Barone ujistil, že aktualizace vyřeší známé problémy mobilní verze, když se noc nezmění zpět na den a postava hráče se tudíž nikdy neprobudí. Závěrem jsme se dozvěděli o úspěchu. Prodalo se více než 30 milionů kopií Stardew Valley, z toho 19 milionů na PC.

Aktualizace 1.6 bude pravděpodobně posledním větším přídavkem. Protože Barone se s týmem soustředí na Haunted Chocolatier. Titul se drží stylu Stardew Valley. Rozdíl bude představovat město a místo farmy budou hráči vést místní továrnu na čokoládu a její obchod. Dobrodružství bude směřovat například do strašidelného hradu s tajemstvím.