Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pekelné dobrodružství Hades dorazí v březnu na iOS
7. 3. 2024 18:52 | Michal Burian

Pekelné dobrodružství Hades dorazí v březnu na iOS

Roguelike akce Hades má stanovené datum vydání pro iOS. Do pekelného dobrodružství od studia Supergiant Games se zájemci budou moci pustit již 19. března letošního roku. Jen pozor, hra na iOS bude dostupná díky podpoře Netflixu, tudíž výhradně pro předplatitele tohoto streamování giganta.

Hades je božský dungeon crawler ve stylu roguelike, který kombinuje nejlepší aspekty z oceňovaných her od Supergiant Games, jako je rychlá akční hra Bastion, hloubkou a atmosférou nabitý Transistor a na postavách založená hra Pyre. V roli nesmrtelného prince podsvětí ovládáte sílu mýtických zbraní Olympu, abyste se vymanili ze spárů boha smrti, stali se silnějšími a s každým unikátním pokusem o útěk objevovali další části příběhu.

Hades pro iOS má upravené ovládání a uživatelské rozhraní, aby vše bez problémů fungovalo na dotykovém displeji. Potěšující je možnost odemknout úspěchy ve hře, využít cloud pro uložené pozice a není potřeba být připojen k internetu.

Roguelike žánr zahrnuje:

Procedurálně generované úrovně: Hry v žánru roguelike se často odehrávající v procedurálně generovaném světě, případně úrovních. To znamená, že každý nový průchod generuje nový a unikátní herní svět. To zajišťuje, že každý průchod hrou je jiný.

Náhodné generování předmětů a schopností: Předměty, schopnosti a nepřátelé jsou také často generovány náhodně, což přidává do hry prvky překvapení a strategie. Hráč musí rychle přizpůsobit svou taktiku aktuálním okolnostem.

Permadeath (trvalá smrt): Jedním z klíčových prvků roguelike je trvalá smrt postavy. To znamená, že jakmile hráčova postava zemře, nemá možnost znovu vstoupit do hry s tímto postupem. Hráč musí začít od začátku s novou postavou.

Mnoho směrů postupu: Hráči mají často možnost vybrat si různé cesty nebo směry postupu při průchodu hrou. To vytváří mnoho různých strategických možností a herních zážitků.

Pekelné dobrodružství Hades dorazí v březnu na iOS

Pekelné dobrodružství Hades dorazí v březnu na iOS