Pozadí stránky
Pozadí stránky

Train Sim slaví jubileum
20. 2. 2024 21:03 | Michal Burian

Train Sim slaví jubileum

Některé mobilní hry se nedožijí ani prvního výročí. Jiné jsou provozovány dlouhé roky. Druhým příkladem je Train Sim. Oblíbená 3D simulace s řízením historických a moderních vlaků slaví deset let. Za to dobu hra zaznamenala více než 30 milionů stažení.

„Před deseti lety by mě ani ve snu nenapadlo, že se z našeho skromného vlakového simulátoru stane celosvětový fenomén. Byla to neuvěřitelná cesta a jsem vděčný naší oddané komunitě hráčů. Jejich nadšení a zpětná vazba podnítily naši kreativitu a jsme nadšeni, že můžeme i nadále přinášet nezapomenutelná vlaková dobrodružství,“ říká Adam Berent, zakladatel a hlavní vývojář nezávislého studia 3583 Bytes.

Train Sim slaví jubileum

Za deset let se bezplatná hra výrazně rozrostla. Dnes nabízí přes 70 realistický vlaků, pro které existuje více než 50 typů vozů. Historické a moderní mašiny můžete řídit v 15 propracovaných prostředí, případně si zkusit podzemní metro. Jen dávejte pozor, protože vlaky mohou vykolejit. Když se vám bude zdát, že je toho málo, tak si můžete vytvořit vlastní prostředí v šikovném editoru.

V seznamu prostředí najdete Jižní Anglii, horský průsmyk, americký středozápad, Indii, přístaviště, metropole, letiště, poušť, Japonsko, pobřeží Kalifornie, Las Vegas nebo severní Polsko. Každé prostředí nabízí typ vlaku vhodný pro specifika terénu. Můžete si však vybrat ten, který se vám nejvíce líbí. Během hraní můžete také měnit vlak a jeho vagóny.

Když vás omrzí pěkné počasí, můžete zkusit řídit vlaky při dešti či sněžení. Nechybí ani noční varianta. Pokud se vám Train Sim líbí, tak hru najdete na Google Play a App Store.