Pozadí stránky
Pozadí stránky

Hades nabídne drsné pekelné dobrodružství
13. 11. 2023 20:49 | Michal Burian

Hades nabídne drsné pekelné dobrodružství

Netflix oznamuje rozšíření své mobilní herní služby pro Android a iOS o velmi zajímavý titul. Do knihovny se dostane jedna z nejlepších her poslední doby, hit Hades od nezávislých vývojářů ze studia Supergiant Games.

Roguelike akce Hades bude pro předplatitele Netflixu dostupná někdy v příštím roce ve verzi pro iOS. Studio Supergiant Games v současné době neplánuje Android verzi a neplánuje Hades prodávat samostatně na App Store.

V katalogu Netflixu pro mobily a tablety najdete například Dead Cells, Tomb Raider Reloaded, Oxenfree, Oxenfree II: Lost Signals, Valiant Hearts: Coming Home nebo Shovel Knight: Pocket Dungeon. V dohledné době dorazí například Braid: Anniversary Edition, Katana Zero či Death's Door.

Hades je božský dungeon crawler ve stylu roguelike, který kombinuje nejlepší aspekty z oceňovaných her od Supergiant Games, jako je rychlá akční hra Bastion, hloubkou a atmosférou nabitý Transistor a na postavách založená hra Pyre. V roli nesmrtelného prince podsvětí ovládáte sílu mýtických zbraní Olympu, abyste se vymanili ze spárů boha smrti, stali se silnějšími a s každým unikátním pokusem o útěk objevovali další části příběhu.

Roguelike žánr zahrnuje:

Procedurálně generované úrovně: Hry v žánru roguelike se často odehrávající v procedurálně generovaném světě, případně úrovních. To znamená, že každý nový průchod generuje nový a unikátní herní svět. To zajišťuje, že každý průchod hrou je jiný.

Náhodné generování předmětů a schopností: Předměty, schopnosti a nepřátelé jsou také často generovány náhodně, což přidává do hry prvky překvapení a strategie. Hráč musí rychle přizpůsobit svou taktiku aktuálním okolnostem.

Permadeath (trvalá smrt): Jedním z klíčových prvků roguelike je trvalá smrt postavy. To znamená, že jakmile hráčova postava zemře, nemá možnost znovu vstoupit do hry s tímto postupem. Hráč musí začít od začátku s novou postavou.

Mnoho směrů postupu: Hráči mají často možnost vybrat si různé cesty nebo směry postupu při průchodu hrou. To vytváří mnoho různých strategických možností a herních zážitků.

Hades nabídne drsné pekelné dobrodružství