Pozadí stránky
Pozadí stránky

Oblíbená logická plošinovka Braid vyjde v moderní verzi i na mobily
10. 11. 2023 21:43 | Michal Burian

Oblíbená logická plošinovka Braid vyjde v moderní verzi i na mobily

Už to jsou tři roky, co byla oznámena Braid Anniversary Edition, aktualizovaná verze logické plošinovky, která v původní verzi vyšla před mnoha, mnoha lety. Teď už má konečně datum vydání. Vývojářské studio Thekla ji uvede na trh přesně 30. dubna 2024.

Než se podíváme na to, co tahle moderní podoba dnes už historické hry nabídne, tak si o ní pojďme něco říct. Braid je logická plošinovka, kde řešíte fyzické hádanky v roli Tima. S ním běháte, skáčete a šplháte, bojujete s nepřáteli a sbíráte klíče k odemknutí dveří, abyste se dostali dál.

Důležitým prvkem hry je Timova schopnost vracet čas a přetáčet akce zpět, a to i po jeho smrti. Takto na vás čeká šest odlišných světů, v nichž musíte vyřešit hádanky. Přitom každý svět má vlastní herní mechaniky založené na čase. Když Braid v roce 2008 poprvé vyšel, oblíbily si ho miliony hráčů po celém světě a stal se jednou z nejlepších her od nezávislých vývojářů.

Oblíbená logická plošinovka Braid vyjde v moderní verzi i na mobily

Výroční edice vylepší základní podstatu hry, ale nezmění její styl. Ručně malovaná grafika projde moderními úpravami, hra bude mít vyšší rozlišení, vylepšené zvuky a nové části soundtracku. Současně budou hráči moci volně přepínat mezi starou a novou grafikou.

Teď už pojďme na to nejdůležitější. Braid Anniversary Edition bude k dispozici od 30. dubna příštího roku na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC a v rámci předplatného mobilních her od Netflixu. Na Mac a Linux vyjde později.

Podívejte se, jak Braid za ty roky prokoukl: