Pozadí stránky
Pozadí stránky

Akční hororová hra Resident Evil Village vyšla pro iPhony a iPady
31. 10. 2023 19:47 | Michal Burian

Akční hororová hra Resident Evil Village vyšla pro iPhony a iPady

Nadešel den, na který netrpělivě čekali majitelé nových chytrých telefonů a tabletů od společnosti Apple. Pro iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max a všechny iPady s čipem M1 a novějším vyšla hra Resident Evil Village. Jde o propracovaný port z počítačů a konzolí. Společnost Capcom o hře mluví jako o plnohodnotném hororovém akčním dobrodružství, které se nemá ve srovnání s konzolemi PlayStation a Xbox a počítači za co stydět.

I když jsou zařízení od Applu velmi výkonná, tak je nutné počítat s jistými omezeními. Mezi ně patří propady frekvence snímků za sekundu a občas horší grafické efekty. Jinak by ale mělo jít o plnohodnotnou hru se vším všudy. Telefon dokonce můžete připojit k monitoru přes USB-C a užít si hraní v rozlišení 1560x720p při 30 snímcích za sekundu. Hra podporuje také ovladače, stejně tak dotykové ovládání.

Resident Evil Village se na App Store prodává za 419 Kč. Přídavek za 260 Kč obsahuje mimo jiné příběhový dodatek Shadows of Rose s dalším dobrodružstvím v tomto temném světě.

Pokud byste to nevěděli, tak Resident Evil Village pokračuje v příběhu Ethana Winterse, který se poprvé objevil v Resident Evil 7 biohazard. Residen Evil Village kombinuje pulzující akci s charakteristickou hrůzou o přežití, která je synonymem série Resident Evil. Ethan nyní bude moci nakupovat a prodávat předměty, nakupovat recepty pro výrobu a upravovat zbraně u obchodníka s názvem The Duke. S využitím materiálů nalezených v průběhu hry bude schopen vyrobit neocenitelný spotřební materiál potřebný k přežití hrůz vesnice. Bude nutné zapojit strategičtější plánování s inventářem a správou prostoru v něm.

Akční hororová hra Resident Evil Village vyšla pro iPhony a iPady