Pozadí stránky
Pozadí stránky

Polda Pankrác se vrátí v moderní předělávce druhého dílu
9. 11. 2023 20:41 | Michal Burian

Polda Pankrác se vrátí v moderní předělávce druhého dílu

Už jste na chytrých mobilech a tabletech hráli poslední dobrodružství legendárního policisty a poté detektiva Pankráce? Polda 7 je už nějakou dobu dostupný pro operační systémy Android a iOS, včetně bezplatné ukázky. Pokud jste ještě nehráli, tak máte čas to napravit. České studio Zima Software mezitím chystá moderní předělávku kultovního druhého dílu.

Jmenuje se Polda 2 remástr a už za měsíc vyjde pro počítače s operačním systémem Windows. Na verze pro Android a iOS si budeme muset počkat do příštího roku. To nám ale nebrání si hru detailněji představit, abyste věděli, nač se můžete těšit.

Polda Pankrác se vrátí v moderní předělávce druhého dílu

Nezdá se to, ale před autory ze studia Zima Software byla spousta práce. Museli překreslit každé jednotlivé pozadí a všechny animace v podstatě udělat znovu. Přece jen, původní Polda 2 vyšel už v roce 1999 a je v rozlišení 640x480 pixelů. V nové verzi bude mít vysoké rozlišení 4K a grafický kabátek celkově prokoukne. Ostatně je to vidět už na přiložených obrázcích.

Co zůstává stejný, tak je příběh a dabing s nezapomenutelným komikem Luďkem Sobotou. Od fanoušků se na vývoj Polda 2 remástru podařilo vybrat 1 825 179 Kč. To umožní vývojářům vytvořit ještě krátké dobrodružství o velikosti zhruba 5 až 7 pozadí, které odhalí, jak se Pankrác stal soukromým detektivem. Původně to byl totiž polda. Události této krátké pasáže budou přímo navazovat tam, kde původní Polda 2 skončil, tedy v balónu, který odlétá z Barbielandu, a končit bude přesně tam, kde začíná Polda 3, tedy v kanceláři soukromého detektiva Pankráce.

Polda Pankrác se vrátí v moderní předělávce druhého dílu

Za zbývající peníze mohli tvůrci zmodernizovat veškerou hudbu do moderního kabátku. „Když se tenkrát Polda 2 dělal, možnosti elektronické hudby nebyly zdaleka tak velké jako dnes. Nástroje nezněly extra věrohodně. Základní melodie samozřejmě zůstanou, změní se mírně aranže a vše bude znít mnohem přirozeněji,“ uvádí zástupce studia Zima Software.

Polda 2 remástr vyjde 12. prosince letošního roku přes Steam pro PC. Verze pro Android a iOS budou zhruba o rok později.