Pozadí stránky
Pozadí stránky

Na mobilech si zahrajeme strategii Age of Empires
31. 10. 2022 12:21 | Michal Burian

Na mobilech si zahrajeme strategii Age of Empires

Na chytré telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS se chystá legendární historická real-time strategie Age of Empires, která nedávno oslavila 25. výročí. Společnosti Microsoft a World's Edge oznámily Age of Empires pro mobily ve speciálním videu, kde ukázaly krátký filmeček. V něm vidíme armádu vycházející z pevnosti, jež zřejmě míří do bitvy.

Podrobnosti o hře bohužel chybí. Microsoft uvádí, že titul bude určen pro dotykové ovládání a vyjde v roce 2023. Na informace o obsahu a finančním modelu si ale musíme ještě počkat.

Podívejte se na zmíněnou upoutávku:

Pokud si chcete na mobilech/tabletech zahrát nějakou strategii, tak můžeme doporučit komplexní Civilization VI (ukázka zdarma), kde velíte civilizaci dle vašeho výběru, od Anglie po Huny. Budete je muset vést historií a zároveň porážet soupeře, zkoumat technologie a šířit své náboženství.

U Civilization VI je dobré, že nabízí ukázku zdarma, protože má na přístrojích problémy s výkonem (kvůli tomu horší uživatelské hodnocení). Další možností je Total War: Medieval II (za 250 Kč), která přináší tahové dobrodružství na mapě a masivní bitvy v reálném čase.

Třetí možností může být Northgard (200 Kč), který se drží vzorce 4X, ale je zmenšen do menší real-time strategie. Tady budete rozvíjet svou ekonomiku, zkoumat technologie a porážet soupeře. Na rozdíl od Civilization VI vám hraní Northgardu nezabere více než hodinu či dvě. Je ideální pro lidi, kteří mají rádi komplexní strategie, ale nemají čas hrát hru více dní v kuse.