Pozadí stránky
Pozadí stránky

S přáteli město už stavět nebudeme, studio Supercell ruší hru Everdale
10. 10. 2022 10:24 | Michal Burian

S přáteli město už stavět nebudeme, studio Supercell ruší hru Everdale

Navzdory pozitivním recenzím (4,7 z 5 na Google Play) společnost Supercell ruší svou budovatelskou strategii Everdale, která byla postupně spouštěna v jednotlivých regionech, včetně České republiky. I přes značné nadšení hráčů nesplňuje Everdale interní standardy vývojářů, kteří nechtějí ohrozit svou pověst a raději projekt hodí do koše, aby se mohli věnovat něčemu jinému.

Tento přístup není u týmu ze studia Supercell nic nového. Finské studio sídlící v Helsinkách si na kvalitě zakládá a přes globálním vydáním věnuje spoustu času testování a vyladění herního zážitku. Díky tomuto přístupu si získává hráče po celém světě, například tituly Hay Day, Clash of Clans, Boom Beach, Clash Royale a Brawl Stars.

S přáteli město už stavět nebudeme, studio Supercell ruší hru Everdale

V případě Everdale jsou ale hráči ukončením vývoje překvapeni, líbila se jim bezstresová, nekonkurenční a kooperativní povaha budování města. Tomu je ale konec. Servery hry budou vypnuty 31. října letošního roku. Nákupy v aplikacích už nejsou k dispozici, stejně tak nemůžete hru doporučit svým kamarádům. Pokud jste si v Everdale něco koupili, tak vše můžete převést do dalších her společnosti Supercell. Aspoň něco...

O čem Everdale bylo

V Everdale jste postupně budovali svou vesnici a vedli své vesničany v bujné utopické komunitě. V doprovodu svých přátel jste se starali o farmu, zahradu, obchodovali jste, sbírali a vyráběli jedinečné předměty a mnoho dalšího ve světě bez invazí, válek a ztrát.

Autoři lákali na možnost vybudovat si svůj fantasy svět, postavit a vylepšovat rušnou vesnici, pěstovat a sklízen plodiny a suroviny a přizpůsobit si své vesničani a naučit je novým dovednostem.

Podívejte se na trailer: