Pozadí stránky
Pozadí stránky

Unikátní věžovka Isle of Arrows se mírně opozdí. Co všechno nabídne?
8. 10. 2022 17:39 | Michal Burian

Unikátní věžovka Isle of Arrows se mírně opozdí. Co všechno nabídne?

Daniel Lutz, bývalý kreativní ředitel her Hitman GO a Lara Croft GO ve studiu Square Enix Montreal, si plní sen. Na začátku září tohoto roku na Steamu vydal unikátní věžovku Isle of Arrows pro PC, která měla tento týden zamířit na chytré telefony a tablety s operačním systémem Android a iOS. Lutz se ale rozhodl pro mírný odklad poté, co obdržel zpětnou vazbu od hráčů na počítačích. Ti poukazují na problémy s nástupem do hry a strmou křivkou učení. Vývojář chce tyto problémy vyřešit před uvedením hry na nové platformy.

Isle of Arrows spadá do žánru tower defense. V češtině se ujal název věžovka. V zásadě jde o to, že musíte vybudovat nedobytnou pevnost, dlaždici po dlaždici. Umisťujete budovy, stavíte cesty a rozšiřujete svůj ostrov, abyste se ubránili vlnám útočníků.

„Isle of Arrows je fúze deskové hry a tower defense, ve které umisťujete náhodně vylosované destičky a stavíte obranu na stále se zvětšujícím kousku země,“ popisuje svůj vysněný projekt Daniel Lutz. Každá hra je náhodně generovaná s různými dlaždicemi, nepřáteli, odměnami a událostmi. Nikdy tak nevíte, co na vás přesně čeká a na co se připravit.

„Různé herní režimy, cechy, herní modifikátory a výzvy činí každé hraní jedinečným a dodávají mu nekonečnou znovuhratelnost. To vyžaduje, abyste plánovali dopředu, ale také přizpůsobovali svou strategii v každém tahu. Pečlivě zvažte umístění každé destičky,“ nabádá autor hráče.

Podívejte se na video, které ukazuje základy hry Isle of Arrows. Ta se na Steamu prodává za 10,79 eur (270 Kč). Podobnou cenu očekáváme pro Android a iOS, kde by titul měl vyjít koncem října tohoto roku, případně o něco málo později.