Pozadí stránky
Pozadí stránky

Ambiciózní plány pro hru Skate, která má propojit všechny platformy
28. 7. 2022 19:23 | Nikola Levová

Ambiciózní plány pro hru Skate, která má propojit všechny platformy

Není to tak dávno, co se na počítačích po několika letech objevila nová verze legendární hry Tony Hawk's Pro Skater a nasadila vlnu nostalgie. Avšak v tichém koutku společnosti EA si pravděpodobně řekli, že by měli přijít s něčím, co přiměje fanoušky zapomenout na Tonyho Hawka. Známá série Skate se vrací a nebude se jednat o nic malého, byť se vlastně další díl jmenuje prostě jen Skate. Zajímavým faktem zůstává, že se nejedná o pokračování už vytvořených tří her.

Práce na tomto kousku sice byly oznámeny už v roce 2020, ale od té doby se o připravovaném díle slehla zem. Až nyní nové studio Full Circle, které vystupuje právě pod záštitou EA, promluvilo a odhalilo nejen brzké záběry z vývoje, ale i spoustu zajímavých informací právě o přístupnosti titulu.

Dan McCulloch, generální manažer společnosti Full Circle, ve speciálním rozhovoru představil hru a ukázal úplně první záběry z PC verze. Zároveň se poměrně hezky se rozpovídal i o budoucnosti titulu. Společně s týmem si dali za cíl přinést Skate pro všechny. Jejich vizí je vytvořit takový systém, který umožní hráči svobodně měnit zařízení pro hraní. Vtip je v tom, že postup se bude přenášet a nahrané hodiny se sčítají. Samozřejmostí bude i možnost hrát hru ve více lidech napříč všemi herními zařízeními.

Záběry ve videu pocházejí z vývojové verze hry pro počítače a konzole.

Mobilní verze je o to více originální, jelikož se nebude jednat o prach obyčejný přenos na mobil, ale vývojáři si dali práci v tom vytvářet tuhle verzi souběžně s vývojem verze pro konzole a PC. Ve chvíli, kdy se bude vše blížit ke svému konci, se začnou postupně všechny dílky skládat dohromady. Jestli se plány naplní, tak to bude hodně zajímavé.

Aby čekání uteklo rychleji, zkuste na svém mobilu/tabletu například Epic Skater 2, se kterým můžete trénovat ty nejbláznivější kousky, co vás napadnou. A nějaká gravitace? Na tu prostě zapomeňte.

Bažíte-li okusit něco více realistického, užít si kampaň, a navíc se po grafické stránce přiblížit aspoň lehce počítačové/konzolové hře, tak můžete vyzkoušet Mike V: Skateboard Party.

Nebo raději sáhnete po klasickém 2D prostředí a své zkušenosti budete trénovat ve Skater Boy? Jestli vás stále nic neoslovilo, můžete vyzkoušet i Skate Space, Stickman Skate Battle, Skate Jam či prostě vezměte jen prkno a jezděte v True Skate.