Pozadí stránky
Pozadí stránky

Středověká strategie Total War: Medieval 2 dobývá mobily
14. 4. 2022 11:24 | Michal Burian

Středověká strategie Total War: Medieval 2 dobývá mobily

Kultovní strategie Total War: Medieval 2 od studia Creative Assembly, která původně vyšla na PC v roce 2006, dorazila na chytré telefony a tablety. Zkušený vývojářský tým z Feral Interactive se drží svého stylu a stejně jako v případě hororového dobrodružství Alien: Isolation, tak i u Total War: Medieval 2 vzal původní počítačovou verzi a přepracoval ji na dotyková zařízení. Výsledkem je plnohodnotná a komplexní středověká strategie.

Pokud jste Total War: Medieval 2 měli rádi kdysi na PC, tak si podmaní vaše srdce i na dotykové obrazovce. Hra byla pro mobily a tablety upravena, vylepšena a přizpůsobena. Jediná naše výtka směřuje k tomu, že studio Feral přineslo pouze základní hru. Na přídavek Kingdoms má dojít později. Na druhou stranu potěší přítomnost české lokalizace ve formě titulků.

Co vám Total War: Medieval 2 nabídne? Za 249,99 Kč na Google Play a 379 Kč na App Store si do telefonu/tabletu nainstalujete komplexní tahovou strategii s masivními bitvami v reálném čase. Děj se odehrává na třech kontinentech během bouřlivého středověku a na cestě k moci se odehrávají velkolepé konflikty a intriky soupeřů, kteří bojují o nadvládu ve velkých královstvích středověkého světa. Ať jde o diplomacii nebo dobývání, obchod nebo lsti, musíte si zajistit zdroje a loajalitu potřebnou k ovládnutí říše od břehů západní Evropy až po písky Arábie.

Síla národů: Odemkněte až 17 hratelných frakcí a vybudujte z nich významné světové mocnosti pomocí státnického umění, lstí nebo totální války.

Umění války: Nasaďte pěchotu, lučištníky a jízdu do obrovských bitev v reálném čase s celou řadou středověkých zbraní.

Nástroje státu: Využívejte důmyslnou diplomacii, lukrativní obchodní dohody a odvážné agenty k uzavírání spojenectví nebo destabilizaci nepřátel.

Zkouška časem: Utvářejte osudy Evropy, severní Afriky a Blízkého východu během pěti významných století plných bojů, soupeření a dobývání.

Moc ve vašich rukou: Převezměte velení díky zbrusu novému uživatelskému rozhraní a vylepšenému dotykovému ovládání, které umožňuje ovládání bojiště pomocí gest.

Mějte na paměti, že jde skutečně o masivní hru. Z toho důvodu vyžaduje 4,3 GB volného místa a minimálně operační systém Android 9 nebo iOS 15. Než do titulu investujete, přesvědčte se, že je vaše zařízení podporováno.

Pokud máte slabší telefon/tablet, doporučujeme starší Rome: Total War.

Středověká strategie Total War: Medieval 2 dobývá mobily

Středověká strategie Total War: Medieval 2 dobývá mobily