Pozadí stránky
Pozadí stránky

Legendární Warcraft vyjde na mobily a karetní Hearthstone čeká několik novinek
21. 3. 2022 9:08 | Michal Burian

Legendární Warcraft vyjde na mobily a karetní Hearthstone čeká několik novinek

Za hordu život položím! Legendární hláška z ještě legendárnější real-time strategie Warcraft III: Reign of Chaos, kterou na počítačích hrál snad každý. Zajímavý fiktivní svět, ve kterém válčí lidé, Orkové, noční elfové a nemrtví se proslavil po celém světě, zejména díky nesmírně populárnímu masivně multiplayerovému RPG titulu World of Warcraft na počítačích.

Pokud se řadíte mezi fanoušky Warcraftu, tak se můžete těšit na mobilní hru. Ano, Warcraft zavítá poprvé na mobily, ale na detaily se nás ještě neptejte. Společnost Blizzardu pouze potvrdila, že na titulu pracuje. První informace se k nám dostanou v květnu letošního roku. Do té doby můžeme pouze spekulovat nad tím, jak bude tato značka na mobilech vypadat.

Nejméně se očekává akční hra na hrdiny – od toho tady bude Diablo Immortal, které úspěšně prošlo testováním s vybranými hráči. Tvůrci nyní chtějí využít názory hráčů a akční rubačku upravit a vylepšit. Její vydání se očekává v letošním roce pro Android a iOS.

Když to nebude akční RPG, tak co to bude? Inu, Warcraftu vždy slušel styl strategie v reálném čase. Tak uvidíme, jak to Blizzard celé zamýšlí. Jen doufejme, že dopadne lépe než Warcraft III: Reforged, remaster třetího Warcraftu, na počítačích, jenž vyšel na začátku roku 2020 v hrozném stavu.

Příznivci karetní hry Hearthstone už vědí, co je čeká. Blizzard na letošní rok slibuje minimálně tři rozšíření. V prvním se vydáte na hlubinnou výpravu, kde se musíte mít na pozoru před kolosálními mořskými tvory. Rozšíření se jmenuje Voyage to the Sunken City a bude spuštěno 12. dubna. Kromě nové výpravy přinese s sebou změnu základní sady a zároveň představí nový typ minionů a několik klíčových mechanik. Samozřejmostí jsou další nové karty (potvrzeno jich je 135).

Podívejte se na filmeček. Ten opět nezklamal a je pěkně zpracován.