Pozadí stránky
Pozadí stránky

Forza Street se loučí, Need for Speed se připravuje na start
10. 3. 2022 9:55 | Martin Havlíček

Forza Street se loučí, Need for Speed se připravuje na start

Jak už jsme se mohli přesvědčit mnohokrát, známá značka není zárukou úspěšné hry. Aspoň tedy pokud jde o hry mobilní. Nově to potvrdil i případ hry Forza Street, která je volnou adaptací závodní série původem z konzole Xbox. Ačkoliv na Xboxu se prodaly miliony kopií Forzy, mobilní Forza Street si nikdo nestáhnul ani zadarmo. A ti, kdo si hru stáhli, ji hodně rychle odinstalovali.

Nedivíme se. S xboxovou sérií měla společné jen jméno, jinak se jednalo o podprůměrné mobilní arkádové závody. Řidič měl na starosti v podstatě jen plyn, zatáčení obstarávala hra sama. Šlo tedy o to včas stisknout a včas pustit prst z plynu. O vítězství rozhodoval také tuning vozu. Za vyhrané závody hráč dostával virtuální peníze, za které si posléze mohl kupovat nové součástky nebo dokonce nová auta.  „Tunění“ a sbírání vozů nás ve výsledku bavilo více než samotné závodění…

Pokud vás Forza Street přeci jen bavila, tak nesmutněte. Brzy ji nahradí jiná silná značka – Need for Speed. Inzerát na čínské sociální síti prozradil, že tamní studio TiMi pracuje na mobilní verzi slavné závodní série. Z plakátu jsme mohli vyčíst, že se jedná o „áčkovou“, tedy vysokorozpočtovou hru, a že ji bude pohánět Unreal Engine 4. generace. Čili minimálně o hezkou grafiku je postaráno.

Věříme ale celému projektu. Studio TiMi má na kontě aktuálně nejlepší mobilní střílečku Call of Duty: Mobile i hru roku 2021 Pokémon Unite. Snad se jim povede i mobilní Need for Speed.