Pozadí stránky
Pozadí stránky

Film Avatar dostane herní pokračování
16. 3. 2022 16:19 | Martin Havlíček

Film Avatar dostane herní pokračování

Filmový hit Avatar se dočká pokračování. Filmového i herního. Zatímco o filmu zatím žádné informace nemáme, hra už má svůj vlastní web, na kterém vývojáři zveřejnili první informace a ukázky. Ty vypadají mimochodem fantasticky. O grafiku se stará technologie Unreal Engine 4, která se běžně používá při vývoji konzolových a PC her. Dokonce ji občas využijí i filmaři, například při vytváření speciálních efektů v seriálu The Mandalorian od Disney.

Film Avatar dostane herní pokračování

Ale zpátky ke hře! Novinka se jmenuje Avatar: Reckoning a jedná se o masivně-multiplayerové online RPG, ve kterém budeme bránit planetu Pandora před útokem lidí. Podíváme se prý na úplně nová místa, která ve filmu ještě nebyla prozkoumána. A potkáme zde nové klany Na'vi.

Hráči si budou moci vytvořit vlastní postavu, vybavit ji, vyzbrojit a pustit se do boje. Mluví se o kooperativních i kompetitivních misích, kde se hráči utkají proti sobě. Chybět by ale neměly ani mise singleplayerové, kde budete odkrývat pozadí boje Na'vi proti okupantům z planety Země.

Zní to jako velice ambiciózní a komplexní hra. Až máme obavy, aby se dala na mobilu pohodlně hrát. Vývojáři nás ale uklidnili prohlášením, že Avatar: Reckoning vytvářejí na míru dotykovým displejům. Hra by měla vyjít ještě letos, a to na Androidu a iOS.

Film Avatar dostane herní pokračování