Pozadí stránky
Pozadí stránky

Na mobilech vyšla (staro)nová FIFA
21. 3. 2022 8:53 | Martin Havlíček

Na mobilech vyšla (staro)nová FIFA

Zatímco na počítačích a herních konzolích vychází každý rok nový ročník fotbalu FIFA, na mobilech zvolil vydavatel jinou metodu. Hra je zde jen jedna, ale každý rok ji výrazně aktualizuje. Nejde ale jen o nové soupisky, s aktualizací přišla v podstatě nová hra.

První změny si všimnete ještě před výkopem. Hra má výrazně vylepšenou grafiku, stadiony jsou plné drobných detailů, které každý fotbalový nadšenec ocení. Další velká novinka se projeví po výkopu, nová FIFA běží při 60 snímcích za sekundu, což znamená, že je mnohem svižnější a pohyby hráčů i míče jsou plynulejší. Tomu přispívají i nové animace hráčů.

Grafika je možná nejviditelnější změnou, ale zásadní jsou změny herní. Hráči mají větší kontrolu nad míčem i týmem. Jako trenér musíte sledovat i takové nuance, jako je únava hráčů na hřišti a podobně. Ovládání přitom stále spoléhá na pár základních tlačítek, takže si nezlámete prsty.

Kromě zápasů proti počítačem řízeným týmům samozřejmě nechybí ani online hra. Jsme rádi, že autoři už před časem upustili od falešného multiplayeru a nasadili hru hráče proti hráči v reálném čase.

Sečteno a podtrženo, FIFA Football je rok od roku lepší a aktuálně jde o nejlepší fotbal na mobilech. S velkým náskokem oproti konkurenci….