Pozadí stránky
Pozadí stránky

Dárek k MDŽ? Stahujte 2 bestsellery (nejen) pro ženy se slevou 50 %
4. 3. 2021 7:33 | Patricie Kolohnátková

Dárek k MDŽ? Stahujte 2 bestsellery (nejen) pro ženy se slevou 50 %

Mezinárodní den žen už je za rohem, a i když možná tento svátek tak úplně neslavíte, příležitostí, kdy si udělat radost, není nikdy dost. U dobrého příběhu, který vás chytí a až do konce nepustí, to platí dvojnásob. A protože jsme právě v souvislosti s MDŽ chtěli udělat radost hlavně našim ženským uživatelkám, vybrali jsme hned dva romány, které si nyní můžete stáhnout jen za polovic. Sázkou na jistotu je Radka Třeštíková a její VESELÍ. Audioknihu, již nyní pořídíte jen za 125 Kč, se odehrává ve Veselí na Moravě a kromě příběhu o Elišce je tu také kouzelné moravské nářečí, které vás chytne za srdce. Pokud radši čtete, jen za 109 Kč pro vás máme PODBRDSKÉ ŽENY od Jany Poncarové, jež mají na Databázi knih velmi dobré hodnocení 86 %. Na pozadí novodobých dějin tu autorka popisuje příběhy tří žen z jedné rodiny, které byly neuvěřitelné těžké a plné odcizení. Podaří se nejmladší Johance rodinné prokletí zlomit? A na konci našeho článku se dovíte na co se můžete těšit v aplikaci O2 Knihovna v průběhu března.

......................................................

Radka Třeštíková - Veselí

Žánr: Romány, pro ženy I Hodnocení na DatabázeKnih.cz: 68 %

Jedna z posledních knih, které vyšly, nejprodávanější české autorky současnosti se jmenuje Veselí a jeho hlavní protagonistkou je Eliška. Vyrůstala ve Veselí na Moravě, v osmnácti už ale má maloměsta plné zuby a vydá se za snem do Prahy. Příběh začíná o patnáct let později, kdy se třiatřicetiletá hrdinka rozhodne po pár partnerských i pracovních neúspěších vrátit zpátky do rodného města.

Protože spíš než zlatým padákem skončila její poslední pracovní smlouva vyhazovem na minutu, musí se chtě nechtě vrátit do svého dětského pokojíčku do domu k rodičům. A právě tam se za zhruba rok, kdy se děj příběhu odehrává, snaží najít cestu zpátky nejen ve svým rodičům, hlavně ale zjistit, co sama od života chce.

„Pokud mě román celou dobu drží v pozornosti a dokáže mě rozesmát i rozplakat, zaslouží si plný počet hvězd. Dlouho jsem se tak nepobavila. Paní Třeštíková to se mnou umí,“ napsala Miretti na Databázi knih. Audioknihu načetla Zuzana Ščerbová.

......................................................

Jana Poncarová: Podbrdské ženy

Žánr: Česká literatura, román, pro ženy I Hodnocení na Databázi knih: 86 %

Novodobá historie Československa a České republiky, stejně jako sága jedné rodiny z pohledu ženské linie, to jsou Podbrdské ženy od Jany Poncarové. Vyprávění začíná u Emílie, která si v kraji pod Brdy prožila jak světovou válku, tak i nástup komunismu. Když si našla svého muže, který pocházel ze statku, myslela si, že to je díky štěstěně, která se na ni usmála. Opak byl bohužel pravdou, a tak se Emilka kromě každodenní velmi tvrdé práce musela celý život potýkat se samotou a odcizením.

Nedostatek lásky nezasáhne jen první ženu, o které se v příběhu vypráví, ale také její dceru Janu. Protože rodičovské lásky dostává jako šafránu, nemůže se naučit, jak ji předávat dál, a břímě osudu předává i na svoji dceru Johanku. Podaří se poslední z podbrdských žen kletbu prolomit?

„Neuvěřitelné, co ženy musely na venkově vydržet, zažít, počít si. Neskutečně syrový průřez dějinami ČR, ale i dějinami jedné rodiny, perfektní!“ napsala na server Databáze knih uživatelka trimama09.

Pokud dávate přednost poslechu, audioknihu coby vícehlasnou četbu připravili Tereza Dočkalová, Zuzana Kajnarová, Marek Němec a další.

......................................................

Tip na březen! Stahujte každý týden v aplikaci O2 Knihovna novou audioknihu se slevou 50 %!

Máte ve svém chytrém telefonu mobilní aplikaci O2 Knihovna? Pokud ne, měli byste to co nejdřív napravit. Kromě toho, že si v ní můžete pohodlně vybírat nové e-knihy, audioknihy nebo časopisy, máte tady již zakoupené tituly, které tak můžete mít stále u sebe. Samozřejmostí jsou také propracovaná čtečka e-knih a časopisů stejně jako chytrý přehrávač na audioknihy nebo časopisy v mluvené podobě.

V aplikaci O2 Knihovna ale nechybí ani celá řada skvělých akcí a slev. Tou nejnovější je jedna vybraná audiokniha, kterou si se slevou 50 % budete moct stáhnout vždy od čtvrtka do neděle. Připraveny jsou celkem tři bestsellery a je se opravdu na co těšit. O jaké tituly půjde, vám ale neprozradíme. A kde se dovíte které to budou? Stačí se ve čtvrtek, 11. března podívat právě do aplikace O2 Knihovna. A těm z vás, kteří mají povolené posílání notifikací, se připomeneme. Aplikaci pro Android i iOS si stáhnete zde.