Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pawlovská, Kotleta, Dahl. 5 audioknih se slevou až 50 %
24. 11. 2020 7:09 | Patricie Kolohnátková

Pawlovská, Kotleta, Dahl. 5 audioknih se slevou až 50 %

Hledáte skvělý příběh anebo se třeba chcete něco dozvědět? Pokud si vyberete z pěti audioknih, které pro vás dnes máme, jsme si jisti, že zklamáni určitě nebudete. Zvlášť, když je teď můžete pořídit se slevou až 50 %! Tentokrát máme něco pro celou rodinu: Menší posluchači si užijí legendárního Karlíka a továrnu na čokoládu v podání skvělé Báry Hrzánové. Pro milovníky pořádné akce je tu Spad, první díl stejnojmenné série Františka Kotlety. Další nálož povídkové tvorby přináší v Manuálu zralé ženy Halina Pawlovská a po sadistickém vrahovi půjde Robert Hunter v thrilleru Chrise Cartera s názvem Popravčí. Spoustu zajímavých a občas i děsivých informací pak v audioknize Sapiens přináší Yuval Noah Harari. Ať si vyberete kteroukoliv audioknihu, tak jen na závěr dodáváme, že slevy platí až do 1. prosince. Přejeme krásný poslech.

......................................................

Roald Dahl: Karlík a továrna na čokoládu  

Žánr: Světová literatura, pro děti a mládež, pohádka I Hodnocení na Databázi knih: 89 %
I Audioknihu čte: Barbora Hrzánová

Nejznámější kniha Roalda Dahla pro děti, to je Karlík a továrna na čokoládu. Ať už jste velcí, nebo malí, jaký byl váš největší sen? Jestli čokoládový ráj, tak jste tu správně. Továrnou s čokoládovou řekou, fontánami i vodopády vás provede pan Willy Wonka. V příběhu ale nechybí ani pět dětí coby hlavních hrdinů, jež tu zažijí největší dobrodružství svého života.

Vstupte do světa, kde se míchá fantazie se skutečností a kde není nouze jak o legraci, tak o pořádné napětí. A až si Karlíka a továrnu na čokoládu v podání skvělé Báry Hrzánové doposlechnete, zkuste filmovou verzi od Tima Burtona s Johnnym Deppem v hlavní roli.

Podívejte se na trailer k filmu

......................................................

Halina Pawlovská: Manuál zralé ženy

Žánr: Česká literatura, humor, povídky I Hodnocení na Databázi knih: 69 % I Audioknihu čte: Halina Pawlovská

Jak česká humoristická autorka tvrdí, když se řekne zralý, vybaví se jí okamžitě zralý sýr, který je potřeba co nejdřív zkonzumovat. Když se ale slovo zralý spojí s člověkem, tak sexy už to nevypadá. Zralý muž nebo zralá žena určitě neznějí tak dobře jako třeba zralý meloun nebo zralá broskev. Jde ale zároveň o životní etapu, kdy si člověk může gratulovat, že to dotáhl až sem a že je ještě navíc považovaný za moudrého a zkušeného.

Zralost má ale samozřejmě i nějaké své slabší stránky a právě na ně vám, s laskavým humorem jí vlastní, dá Halina Pawlovská v této audioknize manuál. Dozvíte se třeba, jak se vyrovnat se svým stále se zvětšujícím tělem, jak vyzrát na šikanující děti, jak znovu najít lásku a jak se smát jak těm skvělým věcem, které se vám dějí, tak i těm blbým.

......................................................

Chris Carter: Popravčí

Žánr: Světová literatura, krimi, thriller I Hodnocení na Databázi knih: 93 % I Audioknihu čte: Jakub Saic

Druhý případ oblíbeného vyšetřovatele Roberta Huntera dostal název Popravčí. Začíná ve chvíli, kdy je v kostele uprostřed Los Angeles objeveno zkrvavené, bezhlavé tělo kněze. Vrah si s ním dal práci: pečlivě ho naaranžoval, natáhl nohy, ruce zkřížil na prsou a místo hlavy… dal hlavu psí! Robert Hunter si nejdřív myslí, že jde o rituální vraždu. Možná ano, ale jak začínají vraždy postupně přibývat, detektivovi dochází, že má co do činění s neskutečným sadistou. Všechny oběti umírají nejen velmi krutě, hlavně ale způsobem, jakého se bály ze všeho nejvíc. Jak to může vrah vědět?

„Pecka! Byla jsem nadšená hned od začátku a poslech audioknihy se mi jen těžko přerušoval. Autor měl všechno originálně a hlavně geniálně promyšlené. A případ jako takový je jedna velká jízda - autor nás nenechá vydechnout byť jen na kratičký okamžik. A závěr? Naprosto dokonalý!“ napsala na Databázi knih jedna z recenzentek. Audioknihu načetl herec a dabér Jakub Saic.

......................................................

František Kotleta: Spad

Žánr: Česká literatura, román, sci-fi I Hodnocení na Databázi knih: 83 % I Audioknihu čte: Borek Kapitánčik

Jeden z největších hitů mistra akce, sci-fi a černého humoru Františka Kotlety a zároveň první díl série dostal prozaický název Spad. Píše se rok 2050 a Praha už není tou zářivou stověžatou matičkou, jak ji znali ještě před pár desítkami let. Podepsaly se na ní války, které nikdo nevyhrál a které její kouzlo naprosto vyhladily. V ruinách přežívá hrstka lidí, jejichž hlavní starostí je získat aspoň něco málo k jídlu. A lidský život má hodnotu menší než pár masových konzerv.

Nebyla by ale Praha Prahou, kdyby i v těch troskách chyběla hospoda. Vlastní ji válečný veterán, plukovník Michálek a najdete tu i jeho staré známé z války - barmanku Alici a pianistu Sama. I když to celé má své mouchy v podobě radiace a neustálých bojůvek, Michálek je celkem spokojený. I proto ho rozladí jeden starý dluh, který se mu vrátí jak bumerang. Protože je ale voják a čestný k tomu, rozhodne se svému slovu dostát, I přesto, že to zahrnuje přechod přes radioaktivní pustinu někde tam, kde bylo dřív Rakousko.

......................................................

Yuval Noah Harari: Sapiens - Stručné dějiny lidstva

Žánr: Naučná literatura, Filozofie, Historie I Hodnocení na Databázi knih 89 % I Audioknihu čte: Luboš Ondráček

Poutavé vyprávění o dějinách lidstva spolu s hledáním odpovědí na otázky, kam by se mohla ubírat naše budoucnost, to je kniha Sapiens - Stručné dějiny lidstva. Autor Yuval Noah Harari začíná vyprávění před miliony let, kde v Africe vznikl tvor, jenž získal rozum, vyvraždil ostatní druhy Homo a nakonec ovládl planetu. Harari se zároveň zamýšlí, jestli k našemu úspěchu přispěla naše krutost, anebo schopnost spolupráce, a snaží se také predikovat, jestli způsob, jakým svět spravujeme, povede k blahobytu, nebo do záhuby.

Jak řekl recenzent E_Lan na serveru Databáze knih: „Bože jak dlouho jsem hledal zábavnou knihu o historii lidstva, ne žádné obrázkové nudně chronologicky popisné bichle. A toto je přesně ono. Historie daná do souvislostí, stovky zajímavých faktů, které si člověk neuvědomí nebo nemá šanci ze školy vědět. Navíc rozumné uvažování autora o věcech minulých i budoucích podané velmi zábavnou a čtivou formou. Bravo!”

......................................................

......................................................