Pozadí stránky
Pozadí stránky

Legendární hra Samorost 2 se dočkala mobilní verze
7. 1. 2021 7:08 | Martin Havlíček

Legendární hra Samorost 2 se dočkala mobilní verze

Adventurní série Samorost proslavila české studio Amanita Design po celém světě. Na mobilech ještě donedávna byl ke stažení ale jen nejnovější, tedy třetí díl z roku 2016. To se nyní mění, Amanita ku příležitosti patnáctiletého výročí oprášila dvojku a vydala jakousi reedici. Na počítačích, ale i na mobilech.

Ujmete se role skřítka, který putuje vesmírem a hledá svého psa. Hafana totiž unesli mimozemšťané. Výpravu zpestřuje setkání s řadou roztodivných tvorů, ale hlavně hádanky, o které zakopáváte na každém rohu. Nikdy vás ovšem nezdrží na příliš dlouho. Tohle na hrách od Amanity oceňujeme asi nejvíce (hned po osobitém audiovizuálním zpracování, samozřejmě). Puzzly jsou navrženy tak, aby byly výzvou, ale nikoliv „zásekem“. Stačí se na chvíli zamyslet a napadne vás řešení.

A jak se vůbec remaster liší od originálu? Především vylepšenou grafikou s podporou vyššího rozlišení obrazu, ale přibylo také několik vyloženě herních novinek. Jako příklad můžeme jmenovat plnohodnotný systém ukládání pozic nebo funkci přiblížení obrazu. Díky tomu si hru užijete i na mobilech s menšími displeji.

Víte, že… Za aplikace, hry, ale taky za nákupy her na Google Play a App Store nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Doufejme, že vývojáři věnují podobnou péči také prvnímu dílu série Samorost, který je zároveň jejich prvotinou. Vytvořil ji zakladatel studia Jakub Dvorský coby svou absolventskou práci při studiu filmové a televizní grafiky na UMPRUM. Mimochodem, dostal dvojku.