Pozadí stránky
Pozadí stránky

Motokáry Mario Kart Tour přidávají funkci, po které fanoušci dlouho volali
27. 11. 2020 14:15 | Martin Havlíček

Motokáry Mario Kart Tour přidávají funkci, po které fanoušci dlouho volali

Když před rokem vyšla hra Mario Kart Tour, měli jsme k ní spoustu výhrad. Vadila nám online hra, kvůli které jsme nemohli poměřit závodnické dovednosti s přáteli, ale především jsme si nemohli zvyknout na ovládání. Stačilo ale jen počkat pár měsíců a všechny mouchy byly vychytány!

Online multiplayer se dostavil už na jaře, ačkoliv některé funkce jsou k dispozici jen pro platící hráče. A teď jsme se konečně dočkali i nového ovládání!

Víte, že… Předplatné Mario Kart Tour nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování! Platí jak pro Google Play, tak i pro App Store.

Mario Kart Tour můžete hrát jak na výšku, kdy se motokára ovládá jedním prstem, tak i na šířku. Tady využijete obě ruce. Levou řídíte a šipka vám pro jistotu ukazuje směr, kam zatáčíte, zatímco pravá ruka slouží k ovládání zbraní a ke smykování – stačí v zatáčce ťuknout na displej a podržet. Na pravé straně je také k dispozici tlačítko pro pohled do zpětného zrcátka.

Mód hraní na šířku dává hráčům větší kontrolu nad motokárou. Další možnosti pro přizpůsobení jízdy pak najdete v nastavení (klikněte na Menu a zde pak na Settings). Můžete si například přehodit strany, což ocení zejména leváci, (de)aktivovat různé pomocníky (automatické smykování, asistence řízení apod.) nebo třeba zapnout řízení pomocí senzorů polohy v telefony. Hodit se může také funkce úspory baterky, kdy dojde k redukci detailů na trati a snížení rozlišení. Hra vypadá o poznání hůře, ale zase můžete hrát déle bez nabíjení. A to se vyplatí!