Pozadí stránky
Pozadí stránky

Disney Wonderfull Worlds kombinuje puzzle a stavění zábavního parku
19. 11. 2020 13:10 | Martin Havlíček

Disney Wonderfull Worlds kombinuje puzzle a stavění zábavního parku

Naťukejte do vyhledávacího políčka na Google Play či App Store termín „Disney“ a vyjede vám stránka s desítkami aplikací a her s Mickey Mousem a jeho přáteli. Od antistresových omalovánek, přes virtuální samolepky do chatovacích aplikací až po akční RPG, kde se pohádkoví hrdinové řežou hlava nehlava.

Brzy se bohatá nabídka Disneyho aplikací rozšíří o další kousek. Disney Wonderfull Words je ambiciózní hra, která kombinuje budovatelskou strategii se spoj-3 puzzlem. Jedná se o osvědčený mix, který proslavily především hry Gardenscapes a Homescapes.

I v Disney Wonderfull Words vás čeká spojování stejnobarevných dílků do jedné řady, čímž dojde k jejich odstranění z hracího pole. Před každým kolem dostanete konkrétní zadání (odstraň 20 červených apod.), takže musíte postupovat systematicky. Občas si můžete pomoci nějakým vylepšovákem, který dostanete jako odměnu za spojení více než tří stejnobarevných dílků.

Jakmile se vám podaří vyřešit puzzle, tak se přesunete do zábavního parku, kde si můžete postavit novou atrakci nebo nějaký dekorační prvek. Třeba loď z filmu Piráti z Karibiku nebo třeba kolotoč s létajícími koberci inspirovaný pohádkou o Aladdinovi.

Zábavní park představuje skvělou motivaci. Jednak vás žene touha postavit si nejkrásnější virtuální Disneyland a jednak se snažíte splnit přání náročných návštěvníků. Hra obsahuje i prvek sběratelství. Jako odměnu budete dostávat kartičky se známými postavičkami, které následně vyšlete do parku, aby bavily návštěvníky.  

Zní to všechno fantasticky, ovšem zatím jde jen o teorii. Zda je hra opravdu tak dobrá jako „na papíře“ se budeme moci přesvědčit až za pár týdnů. Zatím se testuje a není volně ke stažení.