Pozadí stránky
Pozadí stránky

V mlátičce Brawlhalla se utkáte s hráči na PC i konzolích
4. 1. 2021 9:18 | Martin Havlíček

V mlátičce Brawlhalla se utkáte s hráči na PC i konzolích

Brawlhalla se konečně probojovala na mobilní telefony! Populární mlátička od Ubisoftu vyšla poprvé v roce 2017 na PC a konzolích a za ty tři roky se jí podařilo do ringu nalákat přes 20 milionů hráčů. Oblibě beze sporu výrazně pomohla cenovka 0 Kč, ale dost práce v propagaci odvedly také celebrity. V Brawlhalle totiž často hostují známé postavy z jiných her (a nejen těch od Ubisoftu). V minulosti jsme mohli bojovat například s Raymanem, Larou Croft, Finnem a Jakem ze seriálu Čas na dobrodružství nebo třeba Shovel Knightem ze stejnojmenné hry.

Pokud jste si při slově „mlátička“ představili hru typu Street Fighter nebo Mortal Kombat, tak budete překvapeni, jak moc se Brawlhalla liší. Nebojuje se klasicky jeden na jednoho, v aréně se může potkat klidně až osm hráčů, kteří se mlátí hlava nehlava. Aréna samotná se vznáší ve vzduchu, to proto, že v Brawlhalle je cílem soupeře shodit z ringu. Můžete toho docílit provedením silného komba, dobře mířenou ránou nebo si dopomůžete některou z početných zbraní, které se ve aréně pravidelně objevují. Hráč s největším počtem shození vyhrává. Tak aspoň vypadá základní mód hry. Brawlhalla ovšem neustále představuje nové a nové variace pravidel, a tak nehrozí, že byste se začali nudit.

Víte, že… Za aplikace, hry, ale taky za nákupy her na Google Play a App Store nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Zajímavou funkcí je také cross-play neboli možnost hráč na mobilu proti hráčům z jiných platforem. Jeden hraje na PC, druhý třeba na PlayStationu, třetí na Xboxu, čtvrtý na mobilu, a přesto jsou všichni v jedné aréně! Ovládání je celkem jednoduché, hráči s mobily tím pádem nemají žádný velký hendikep, jako tomu bývá u jiných her s cross-playem. Snad jen titěrnost postaviček na mobilech s menšími displeji může někomu vadit. Jinak ale nemáme téhle unikátní mlátičce co vytknout. Uvidíme se v ringu!