Pozadí stránky
Pozadí stránky

Válka pokračuje! Na strategii Company of Heroes naváže Opposing Fronts
12. 1. 2021 15:44 | Martin Havlíček

Válka pokračuje! Na strategii Company of Heroes naváže Opposing Fronts

Company of Heroes se řadí mezi nejlepší válečné strategické hry všech dob. Platí to jak pro PC originál, který vyšel před čtrnácti lety, tak i pro mobilní edici vydanou na podzim roku 2020. Autorům mobilního portu se povedlo upravit ovládání na dotykové displeje bez toho, aniž by původní hru museli nějak zjednodušovat. Port na mobil nepřežil jen online multiplayer. I přesto ale Company of Heroes nemá mezi strategiemi na Google Play a App Store konkurenci.

Proto už se nemůžeme dočkat právě oznámeného pokračování s názvem Opposing Fronts, které přinese dvě nové válečné kampaně. V první převezmeme velení nad armádou Commonwealthu a v devíti misích se pokusíme osvobodit město Caen. Druhá, tentokrát německá kampaň je inspirována operací Market Garden.

Jednotlivé armády se přitom neliší jen barvou uniforem. Britské jednotky vystupující ve hře mají defensivní výhody, zatímco německá část je založena na vojenské technice. Každá tak vyžaduje úplně jinou taktiku. Kromě kampaňových misí budete moci nové jednotky využívat také ve volném režimu, což výrazně prodlužuje „trvanlivost“ hry.

Víte, že… Za aplikace, hry, ale taky za nákupy her na Google Play a App Store nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Fanoušky strategických her prostě čekají další žně. Kdy? Přesné datum vydání nevíme, vydavatel uvedl jen vágní „2021“. Jasné ale je, že pokračování vyjde nikoliv jako samostatná hra, nýbrž jako rozšíření hry původní. Opposing Fronts si budete moci odemknout zaplacením jednorázového stokorunového poplatku.