Pozadí stránky
Pozadí stránky

Offroadový simulátor MudRunner dorazil na mobily
27. 10. 2020 7:46 | Martin Havlíček

Offroadový simulátor MudRunner dorazil na mobily

Hra MudRunner vyšla poprvé v roce 2017 na PC. Následovaly verze pro herní konzole a s odstupem překvapivě i hra mobilní. Na první pohled se MudRunner může zdát jako závodní hra s terénními vozy, ovšem v tomto případě zdání klame. MudRunner je především offroadový simulátor.

Na tratích zasazených do neúprosné Sibiře nepotkáte žádné soupeře, jediným protivníkem je příroda sama. Na celkem patnácti tratích budete zápasit s obrovskými kopci, ostrými skalami i rozvodněnými řekami. Nakonec budete rádi, když dojedete do cíle, a nepoztrácíte půlku nákladu.

Když jsme MudRunner nazvali simulátorem, vůbec jsme nepřeháněli. Tady nestačí jen šlapat na plyn a zatáčet doprava a doleva! Celý displej je poset tlačítky, které se navíc liší auto od auta. Musíte se naučit pracovat s pohonem všech kol, zamknutím diferenciálu i navijákem, který vás vytáhne i do těch nejstrmějších kopců.

S každým novým autem začínáte v podstatě od znova. Je velký rozdíl řídit džíp, traktor a těžkotonážní armádní tahač. Pestrost vozového parku (celkem odemknete 16 aut) je ale jednou ze záruk, proč vás MudRunner jen tak neomrzí.

Víte, že… Za aplikace, hry, ale taky za nákupy her na Google Play a App Store nemusíte platit kartou? Pokud „kreditku“ nemáte nebo se ji zdráháte zaregistrovat v online obchodě, můžete si zvolit platbu přes operátora. Nákup aplikace se objeví ve vašem měsíčním vyúčtování!

Hra, která sklidila před třemi lety obrovský úspěch na PC, skvěle funguje i na mobilech. MudRunner není o tom dostat se do cíle co nejrychleji. Je spíše taktickou než závodní hrou, proto ani nevadí, že je displej zahlcen tolika tlačítky.