Pozadí stránky
Pozadí stránky

Staňte se králem Tetrisu! Tradiční hra přidává moderní mód battle royale
20. 10. 2020 13:05 | Martin Havlíček

Staňte se králem Tetrisu! Tradiční hra přidává moderní mód battle royale

Tetris – hra stará jako videoherní průmysl sám. Dá se na ní po tolika letech vůbec něco vylepšit? Možná se budete divit, ale ano!

V aplikačních obchodech proběhla před několika týdny zvláštní výměna. Jednoho dne zmizely všechny hry s licencí Tetrisu, jen aby se pár dní na to objevil Tetris nový. Trošku nás zklamal svou jednoduchostí. Šlo v podstatě o stejnou hru, jaká se stala hitem koncem osmdesátých let. Nakonec jsme se ale přeci jen dočkali nějaké té novinky. Vyšla rozsáhlá aktualizace, která přidala do hry nové módy a to včetně Battle Royale.

Ano, legendární logická hra adaptovala herní mód, který je neodmyslitelně spjat se střílečkami. Battle Royale je hrou o přežití. Sto hráčů je vysazeno v rozlehlé aréně, kde bojují o život. Poslední přeživší vyhrává.

Jak něco takového může fungovat v Tetrisu, ptáte se? Vlastně to je docela jednoduché. Sto lidí začne hrát najednou Tetris a vyhraje ten, kdo vydrží jako poslední. Obtížnost se postupně zvyšuje, kostičky padají rychleji a rychleji, takže už brzy začnou odpadávat první hráči. Jako by to samo o sobě už nestačilo, lidé si mohou také vzájemně škodit. Z nabídky si jednoduše vyberete hráče, kterému budete posílat bloky, co jste právě odstranili. Můžete si ale být jisti, že i vy dostanete svého záškodníka.

Tetris Royale je ovšem jen jedním z herních režimů, které se ve hře po aktualizaci objevily. Povedený je také mlutiplayer, kde rozešlete pozvánku svým kamarádům, a pro solitéry je připraven tzv. Solo mód. V některých zemích mají hráči k dispozici i hru o peníze. Ano, o skutečné peníze! Celé to probíhá formou vyřazovacího turnaje. Je možné, že časem se dočkáme i my, ale do té doby si musíme vystačit s Tetrisem Royale.