Pozadí stránky
Pozadí stránky

Pokémon Café Mix je netradiční puzzle z prostředí kavárny
14. 10. 2020 8:26 | Martin Havlíček

Pokémon Café Mix je netradiční puzzle z prostředí kavárny

Dvanáct. To je aktuální počet mobilních aplikací a her, které mají v názvu slovo „Pokémon.“ Za týden ale může být stav klidně úplně jiný. Pokémonské hry vznikají a zanikají jak na běžícím páse. Nejnovějším přírůstkem v rodině poké-her je Pokémon Café Mix.

Hra je možná trochu překvapivě zasazena do prostředí kavárny. Neovládáte trenéra pokémonů, ale slečnu, co si otevřela kavárnu pro pokémony. Roztodivná zvířátka tu nejsou jen hosty, ale i zaměstnanci. Obsluhují, připravují nápoje a s vaší pomocí i vaří.

Z popisu by se Pokémon Café Mix mohl jevit jako nějaký arkádový simulátor vaření, ve skutečnosti jde ale o celkem originální puzzle. Vaření probíhá tak, že spojujete stejnobarevné ikonky a plníte zadané úkoly. Nebojte, nejde o další spoj-3 puzzle, jakých jsou na Google Play a v App Store tisíce. Hra se ovládá rychlými, převážně krouživými pohyby prstem po displeji. Zvolíte si jednu ikonku a pak se snažíte co nejrychleji nachytat další. Čím většího počtu ikonek se dotknete, tím delší vytvoříte řetěz. Špatně se to vysvětluje, ale dobře se to hraje!

Jako odměnu za splněné puzzly dostáváte body, která následně využíváte k rozšíření kavárny. Větší podnik naláká více hostů, ovšem s každým dalším pokémonem stoupají nároky a tím pádem také obtížnost. Jinými slovy, nudit se jen tak nezačnete!