Pozadí stránky
Pozadí stránky

Boj o přežití Don’t Starve: Newhome se zaměří na spolupráci hráčů
8. 10. 2020 13:17 | Martin Havlíček

Boj o přežití Don’t Starve: Newhome se zaměří na spolupráci hráčů

Don’t Starve může na neznalého budit dojem obskurní nezávislé hry, kterých vycházejí stovky každý rok. Ve skutečnosti jde o komerční hit, který pokořil milion prodaných kopií za pouhých pár měsíců od vydání. Samozřejmě následovaly verze pro další platformy včetně mobilů a došlo i na pokračování.

Základní pravidlo je u všech her série stejné: přežít. Hra vás vysadí uprostřed divočiny, kde na vás číhá spousta nebezpečných tvorů a dalších nástrah přírody. Nejprve se ale musíte postarat o to, aby váš hrdina neumřel hlady. Sháníte něco k snědku, pak si vybudujete jednoduchý příbytek, rozděláte oheň a doufáte, že přežijete noc. Čím déle přežijete, tím komplexnější nástroje se naučíte vytvářet a tím více bodů získáte.

Novinka Don’t Starve: Newhome je trochu něco jiného. Motiv „boje o přežití“ zůstává, ale důraz je kladen na kooperaci s ostatními hráči. Jednotlivé herní seance jsou také mnohem kratší, ostatně Don’t Starve: Newhome je tvořena mobilům na míru a jen málokdo hraje na telefonu několik hodin v kuse. Můžeme se také těšit na nové předměty, které si budou moci hráči vyrobit, nové módy a velkou novinkou je také permanentní příbytek. Jinými slovy, dům, co jste tak pečlivě stavěli, vám zůstane, i když nepřežijete.

Boj o přežití Don’t Starve: Newhome se zaměří na spolupráci hráčů

Teorie zní zajímavě. Jsme zvědaví, jak zábavné to bude v praxi. Novou hru nevyvíjejí tvůrci originálu, ale čínský gigant Tencent. Brzy by měl vypuknout veřejný test betaverze, tak se budeme moci sami přesvědčit, jak jde novým vývojářům práce od ruky.