Pozadí stránky
Pozadí stránky

Mobilní verzi hry Osadníci z Katanu dostali na starost tvůrci Pokémon GO
16. 10. 2020 8:56 | Martin Havlíček

Mobilní verzi hry Osadníci z Katanu dostali na starost tvůrci Pokémon GO

Na obalu deskové hry Osadníci z Katanu stojí „3 až 4 hráči.“ Nová verze známé hry žádná omezení nemá, klidně ji mohou hrát i 3 až 4 miliony lidí! Herní pole se totiž bez přehánění rozkládá na ploše celé zeměkoule.

Catan: World Explorers, jak se připravovaná hra jmenuje, vyvíjí studio Niantic, které se podepsalo pod hity Pokémon GO a Ingress. Obě hry jsou výjimečné tím, že jsou zasazeny do reálného světa. Hráči nesedí doma, ale chodí s mobilem venku, a buďto chytají pokémony (Pokémon GO) anebo obsazují portály (Ingress).

Mobilní verzi hry Osadníci z Katanu dostali na starost tvůrci Pokémon GO

V mobilním Katanu budete stavět města. Ovšem k tomu potřebujete suroviny a pro ty musíte ven. Suroviny jsou však po světe rozmístěny nerovnoměrně. Může se tak stát, že hráči v Praze budou mít dost cihel, ale nedostatek vlny, kterou sklízejí ve velkém lidé z Beskyd. Důležitou součástí hry je proto obchodování a smlouvání s ostatními hráči. Spoustu zdrojů můžete také získat plněním různých úkolů. Čím velkolepější město díky získaným zdrojům postavíte, tím více bodů dostane vaše frakce a pokud vyhraje, vstoupí všichni její členové do další sezóny s bonusy.

Catan: World Explorers je ideální hrou pro milovníky deskovek, kteří mívají problém najít dostatek spoluhráčů. Aktuálně se nachází ve stádiu testování, a ačkoliv už je na Google Play, zatím se u nás nedá stáhnout. Jakmile se vývojářům podaří vychytat veškeré mouchy, uvolní hru ke stažení. Doufejme, že se dočkáme ještě letos.