Pozadí stránky
Pozadí stránky

V kvízu Trivia Royale poměříte své znalosti s 1000 soupeři
7. 9. 2020 14:40 | Martin Havlíček

V kvízu Trivia Royale poměříte své znalosti s 1000 soupeři

Taky při sledování vědomostních kvízů v televizi často kroutíte hlavou nad neznalostmi soutěžících? Ve hře Trivia Royale jim to můžete natřít. Jedná se o kvízovou mobilní hru, kde soupeříte s tisícovkou lidí z celého světa. Ostatně název vznikl spojením žánrů „Trivia“ a „Battle Royale“, tedy kvízu a hry o přežití.

Battle Royale většinou vídáme ve střílečkách. Sto nebo více hráčů vyskočí z letadla na ostrov, kde bojují o život. Kdo zůstane na bojišti jako poslední, stává se vítězem. Trivia Royale funguje trochu jinak, ačkoliv motiv boje o přežití byl zachován. Více než tisíc hráčů je rozděleno do dvojic, které soutěží v krátkých bodovaných kvízech. Hodnotí se nejen správnost odpovědi, ale i rychlost. Pokud oba soutěžící odpoví na všechny otázky správně, postupuje ten rychlejší. Pokud to ale zkazíte hned na začátku, nemusíte se hned odpojovat. Poslední otázka je totiž ohodnocena dvojnásobkem bodů.

Po prvním kole odpadne 500 hráčů, po druhém dalších 250, pak 125 a takhle to pokračuje, dokud nezůstane malá skupinka finalistů, a nakonec dva poslední přeživší, co se poperou o první místo a virtuální korunku pro krále kvízu. V případě pochybností můžete zvolit některou z nápověd, které se podobají těm z televizního Milionáře. Zezačátku dostanete také šanci vrátit se do hry výměnou za zhlédnutí reklamy. No a když přece jenom vypadnete, vždycky můžete zahájit hru novou.

V kvízu Trivia Royale poměříte své znalosti s 1000 soupeři

Tisíc hráčů se sejde během několika vteřin, ale je dost možné, že si autoři hry pomohli i počítačem ovládanými soupeři neboli boty. Jak jinak si máme vysvětlit finalistu ze Švédska, který selhal při otázce „jaké je hlavní město Švédska“ (z nabízených možností zvolil Madrid). Buď se Švéd skutečně překlikl, nebo to byl bot naprogramovaný odpovědět nesprávně.

Věděli jste, že... na vývoji Trivia Royale se podíleli i Češi? Český startup Facemoji dodal technologii na výrobu 3D avatarů, které reprezentují jednotlivé hráče!

Ať už s lidmi nebo s boty, Trivia Royale je zábavná až návyková hra, kterou můžeme doporučit každému, kdo má rád kvízy a ovládá angličtinu. Jazyk není jedinou bariérou, často jsme naráželi také na otázky týkající se amerických reálií („doplňte slova dětské říkanky, kterou se učí americké děti ve škole“), které jsou pro většinu amerických hráčů primitivní, ale Čech nemá šanci. I tak se nám ale povedlo vyhrát.