Pozadí stránky
Pozadí stránky

Sky je asi tou nejhezčí hrou, co si můžete na mobilu zahrát
20. 7. 2020 13:32 | Martin Havlíček

Sky je asi tou nejhezčí hrou, co si můžete na mobilu zahrát

Společnost s nezvyklým názvem Thatgamecompany se proslavila unikátními, uměleckými hrami pro konzole PlayStation. V poslední době se ale přeorientovala na mobily. Novinka Sky: Children of Light, která nedávno vyšla na Androidu, je prvním titulem studia vytvořeným primárně pro telefony.

Hned ale musíme dodat, že jde asi o nejhezčí hru, co jsme na mobilu měli nainstalovanou. Dokonce i na obstarožním iPhonu hra vypadala fantasticky! Obrázky ani video nelžou. Co se však zábavnosti týče, tady už tak nadšení nejsme. Ne že by byla hra vyloženě nudná, kdepak. Jen chybí jakákoliv výzva. Sky je vyloženě relaxační záležitost – taková virtuální meditace.

A o co tedy ve hře jde? Prostě létáte vzduchem, sem tam překonáte nějakou překážku, vyřešíte hádanku a občas také zachráníte ztracenou duši. Celkem na vás čeká sedm snových lokací, které je radost prozkoumávat. Během hry se budete také potkávat s dalšími hráči. Můžete si pomáhat při řešení úkolů nebo jen tak relaxovat a společně skládat hudbu.

Sky: Children of Light představuje unikátní audiovizuální zážitek, ale rozhodně není pro každého. Kvůli své jednoduchosti může zkušenější hráče celkem rychle omrzet. Vyzkoušejte a uvidíte sami.