Pozadí stránky
Pozadí stránky

Legendární strategie Homeworld dostane mobilní verzi. Tady je ukázka!
29. 6. 2020 14:45 | Martin Havlíček

Legendární strategie Homeworld dostane mobilní verzi. Tady je ukázka!

Homeworld je hra z roku 1999, která navždy změnila žánr válečných strategií. Celá se odehrávala ve vesmírné prázdnotě, přesto všechno byly mise pestré a bitvy přehledné. I když video může vyvolávat dojem opačný.

Nejedná se o ukázku z originálu, ale z mobilního pokračování s pracovním názvem Homeworld Mobile, které by mělo vyjít během letoška. Jak se bude lišit od hry pro PC? Především nabídne zcela novou, rozsáhlou galaxii. Vesmírem tentokrát nebudete cestovat sami, velký důraz je kladen na online prvky, zejména pak na spolupráci mezi hráči. Grafika je překvapivě detailní, ústupky se dělaly spíše ve velikosti flotil. Jinými slovy: nečekejte, že mobilní hra nabídne tak epické bitvy jako její předchůdce z PC.

Otazník visí také nad cenou. Autoři se vyjádřili jen v tom smyslu, že nepůjde o jednu z her, kde si můžete koupit vítězství. Dá se tedy předpokládat, že Homeworld Mobile nebude ke stažení zdarma, ale místo toho bude stanovena jasná cenovka. To už se ale dostáváme do vesmíru spekulací.

Více se snad dozvíme během veřejného testu, který by měl proběhnout co nevidět. Pozvánku ale dostane jen omezený okruh hráčů. Zbytek si musí počkat na finální produkt.