Pozadí stránky
Pozadí stránky

Další hrou od autorů Fortnite je svérázná špionážní strategie
13. 7. 2020 12:52 | Martin Havlíček

Další hrou od autorů Fortnite je svérázná špionážní strategie

Jméno společnosti Epic Games se v posledních letech zmiňuje nejčastěji v souvislosti s jejich hitem Fortnite. Na kontě toho ale mají „Epici“ mnohem víc a další hry chystají. Jednou z nich je i špionská akce Spyjinx, na jejímž vývoji spolupracuje i studio režiséra novodobých Hvězdných válek J. J. Abramse.

Hra Spyjinx by se dala popsat jako špionské závody. Založíte si vlastní základnu, sestavíte jednotku špionů a vydáte se plnit mise. Jaké? Misí může být například infiltrace konkurenční základny. Místnost po místnosti prohledáváte úkryt a eliminujete každého, kdo se vám postaví do cesty. Vaši vojáci bojují do jisté míry sami, vy jen koordinujete jejich formaci a čas od času aktivujete speciální útok nebo jinou schopnost. Jak asi tušíte, vojáci i základna samotná se dají postupně vylepšovat. A pokud nechcete, aby vám váš virtuální domov vybrakovala konkurence, tak byste rozhodně neměli zanedbávat zabezpečení.

Další hrou od autorů Fortnite je svérázná špionážní strategie

Na „papíře“ to zní zajímavě a ukázky také nevypadají špatně. Grafická stylizace nám v lecčems připomíná Fortnite, zejména sezónu Spy Games. Snad to bude nejen pěkné, ale i zábavné. Také jsme zvědaví na online multiplayer, na který dávají vývojáři očividně velký důraz.

Hra Spyjinx se tuto chvíli ještě testuje a na vydání si budeme muset pár týdnů až měsíců počkat. Snad bude ke stažení klasicky na Google Play a ne ze stránek Epic Games, jako tomu bylo v případě Fortnite.