Pozadí stránky
Pozadí stránky

Jedna z nejlepších válečných strategií se dočká mobilní verze
3. 7. 2020 15:44 | Martin Havlíček

Jedna z nejlepších válečných strategií se dočká mobilní verze

Někdejší „nejlepší PC hra za rok 2006“ se dočká mobilní verze. Řeč je o strategii Company of Heroes, která rekonstruuje klíčové momenty 2. světové války ve Francii, ať už jde o vylodění na pláži Omaha, krvavou bitvu o Carentan nebo boj o Falaiskou kapsu. Během celkem patnácti misí střídáte velení amerických pěšáků a paragánů. Vojáků není moc a každá ztráta může znamenat prohru. Company of Heroes je jednou z těch strategií, co vyžadují mikromanagement a dokonale promyšlenou taktiku.

Popis PC hry – doufejme – bude pasovat i na mobilní verzi, která by se měla na App Store a Google Play objevit ještě letos, ačkoliv přesné datum ještě neznáme. Mělo by se jednat o věrnou kopii originálu, pochopitelně s upraveným ovládáním, které je přizpůsobeno dotykovým displejům. Verze pro iPad, která vyšla v únoru tohoto roku, ukázala, že válečná strategie dotykovým displejům celkem sedí.

Jedna obsahová změna nás ale přeci jen čeká. Podobně jako ve hře pro iPad se ani v mobilní verzi pravděpodobně nedočkáme online multiplayeru, minimálně tedy při premiéře ne. Ale to vůbec nevadí, samotná kampaň pro jednoho hráče zabere klidně 20 hodin času, a to je na mobilní hru více než dobré.